RAMOSAJ TVRDI DA NE UTIČU NA MANASTIR: Nastavljeni radovi kod Visokih Dečana

Beta

18. 08. 2020. u 12:46

РАМОСАЈ ТВРДИ ДА НЕ УТИЧУ НА МАНАСТИР: Настављени радови код Високих Дечана

Novosti

Radovi na izgradnji puta Dečane - Plav u blizini zaštićene zone manastira Visoki Dečani, nastavljeni su i pored zahteva premijera tzv. Kosova Avdulaha Hotija da budu obustavljeni.

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj rekao je da su radovi nastavljeni juče jer po njegovim rečima, ne utiču na manastir.

On je kazao da je 11 kilometara puta već asfaltirano i da je ostalo da se uradi još pet kilometara, preneo je portal telegrafi.com.

- U petak smo razgovarali sa premijerom Hotijem i odlučili da radove obustavimo ali smo ih juče ponovo pokrenuli. Nastaviću da radim na završetku ovog projekta. Imaću razumevanje za naše institucije ako mi objasne razloge zašto treba prekinuti radove - naveo je Ramosaj.

Premijer tzv. Kosova Avdulah Hoti zatražio je ranije da se radovi na putu R 108 obustave, navodeći da deo projekta utiče na zaštićenu zonu manastira Visoki Dečani.

U međuvremenu je zabranu tih radova zatražio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je najavio da će tražiti da se na tu temu razgovara na prvom narednom sastanku predstavnika Beograda i Prištine u Briselu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

sara

18.08.2020. 13:56

Baškim Ramosaj je siledžija i nasilnik, koji svojim divljačkim postupcima dokazuje, da kvazi država Kosovo ne postoji i zato je treba nasilno stvoriti, ne poštujući ni zakone, ni propise ni dogovore ni rezolucije, ništa!!!!.