ŠTA NAS OČEKUJE NA JESEN? Doktor Kon upozorio - Stanje se stabilizovalo, ali ne smemo se opustiti!

Novosti onlajn

15. 08. 2020. u 20:03

EPIDEMIOLOG i član Kriznog štaba za borbu protiv pandemije koronavirusa dr Predrag Kon rekao je da se stanje u Srbiji stabilizovalo i dodao da je to rezultat mera.

ШТА НАС ОЧЕКУЈЕ НА ЈЕСЕН? Доктор Кон упозорио - Стање се стабилизовало, али не смемо се опустити!

Foto: Printscreen/Pink

Dr Kon je naglasio da je situacija iako stabilizovana i dalje nesigurna jer je virus itekako prisutan.

- Dakle, mere moramo poštovati ako želimo u nekom miru da dočekamo početak školske godine - kazao je Kon za Nacionalni dnevnik TV Pink.

Kon je komentarišući manji broj obolelih nego u prethodnom periodu rekao da na neki način možemo da se radujemo što se epidemija može kontrolisati.

- Ali, daleko je od toga da sebi smemo da dozvolimo da se opustimo i da počnemo da se ponašamo kao da toga nema, kako smo jednom uradili - napomenuo je Kon.

On je rekao da, što se njega tiče, do početka školske godine ne bi trebalo ukidati mere koje su trenutno na snazi, uključujući i zabranu javnog okupljanja više od deset osoba, koja se kako je rekao, ne odnosi na javna kupališta.

- Pratićemo situaciju, ako dođe do nekog naglog poboljšanja onda može da se priča o tome, a ako ne dođe ne treba ni da razgovaramo o tome - istakao je dr Kon.

Govoreći o predstojećoj jeseni Kon kaže da možemo očekivati da se dogodi ono što se redovno dešava sa respiratornim infekcijama, a to je da se povećava njihovo prisustvo i dodao da nema mesta strahu.

- Ono što se dešava sada na južnoj hemisferi je da nema gripa tako mnogo, a tamo je zima sada. Ovo nošenje maski itekako sprečava prenos gripa - naveo je dr Kon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)