EPIDEMIOLOG i član Kriznog štaba za borbu protiv pandemije koronavirusa dr Predrag Kon rekao je da se stanje u Srbiji stabilizovalo i dodao da je to rezultat mera.

Bez Karantina Ne Valja

15.08.2020. 21:09

Колико сам ја пратио, а пратим од јануара месеца, ово је само затишје, бар се мени тако чини. Ако се не уведе систем карантина, него се покушава на разне начине, укључујући и непроверену догму од 1% преноса при општем маскирању, број дневно новооболелих расте у виду спирале која повремено "пропадне", па делује као да се повлачи или стагнира епидемија. Обично, када дође до стагнирања, дође и до пораста удела благих случајева обољевања, па зато опада број тешких случајева на респираторима. Онда одједном букне. Обично бива тако, то је моје запажање, а зашто бива баш тако, то не знам, то је ствар науке, па нека научници објасне. Не тврдим да сам у праву, само кажем шта је мој утисак на основу мог вишемесечног праћења статистичких података, уз истовремено праћење вести о томе шта поједине државе примењују као мере против короне. Дакле, треба, како ја видим ствар, увести систем карантина као у Кини, као на Новом Зеланду, као у Вијетнаму. То је начин који се показао ефикасним, па и кад пробије корона карантинску заштиту, као у Пекингу и Сиђиангу у Кини, или у Окланду на Новом Зеланду, или Да Нангу у Вијетнаму, то се релативно брзо сузбије.

Realno

15.08.2020. 22:01

E moj Kone, džabe mere kad ih se njih 10% ne pridržavaju uopšte. Večeras u Big tržnom centru u "CAFE CINEMA" žurka, bez rastojanja, bez maski, njih bar 300 na malom pristoru, pevaju, gužvaju se, slave?... A ja se pitam, da li smo mi ostali ispali budale, sutra će i decu i nastavnike i doktore, medicinare i kasirke...i sve koji se čuvamo da ova"bagra"pozaražava. Pitam se gde su oni koji treba to da kontrolišu i kažnjavaju. Još traže da"orgijaju"do 01 h. Pa ko je ovde blesav??

SuperRealno

15.08.2020. 23:04

@Realno - Аман, заман... Некад су били криви Јевреји за кугу, а сада је крива за корону, како се то овде тврди, "багра". Ономад су наводно Јевреји ишли и наводно намерно заражавали тзв. исправне, а сада то ради некаква "багра". Тврдило се да Јевреји једу децу, сада се тврди да ће некаква "багра" да зарази децу. Ја разумем страх, али га ипак треба обуздати, јер кад је човек уплашен, он често каже нешто што можда не мисли, или, што је још горе, уради нешто што иначе не би. У сваком случају, ако неко мисли да ће га "багра" заразити, онда нека се не меша са онима које назива "багра".

Nebojša

16.08.2020. 09:27

Kao što su Nemci i najavili još 2014. godine u zvaničnom dokumentu vladine institucije, pandemija će trajati dve-tri godine.To je unapred koncipiran scenario.