OZBILJNO UPOZORENJE METEOROLOGA! Stiže nam grad i oluje sa grmljavinom, ovi delovi zemlje su posebno rizični

Novosti online

15. 08. 2020. u 12:23

METEOROLOG Đorđe Đurić objavio je upozorenje i prognozu za naredne dane.

ОЗБИЉНО УПОЗОРЕЊЕ МЕТЕОРОЛОГА! Стиже нам град и олује са грмљавином, ови делови земље су посебно ризични

Foto: Depositphotos

- Danas veoma nestabilno, opasnost od jakih grmljavinskih oluja i nepogoda sa gradom! Tokom dana, naročito sredinom dana, posle podne i uveče, u većem delu Srbije i u Beogradu biće veoma nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Lokalno u predelima grmljavinskih nepogoda može da padne i preko 30 mm kiše po kvadratnom metru u veoma kratkom vremenskom intervalu, lokalno i preko 50 mm, što može da uslovi lokalne poplave i bujice usled nemogućnosti da odvodni i kanalizacioni sistemi prihvate ogromnu količinu kiše u kratkom vremenskom intervalu  - napisao je on i dodao da najveća opasnost za grmljavinske nepogode i oluje danas je zapadni, centralni, istočni i južni deo Srbije, tj. za sva područja južnije od Beograda, a najmanja za Vojvodinu.

- Inače, iznad Kolubarskog okruga već se formirao snažan grmljavinski sistem sa obilnim pljuskovima. Ovaj sistem premeštaće se prema istoku, tj. preko Šumadije i dalje preko Pomoravlja i Braničevskog okruga ka istoku Srbije. Istovremeno, zapadni deo Srbije i Podrinje u narednim satima zahvatiće još jedan snažan grmljavinski sistem iz Bosne, pa će ponovo biti kiše i jakih pljuskova sa grmljavinom, lokalnih i grmljavinskih nepogoda.

Prethodno je u toku jutra pljuskova sa grmljavinom bilo u severoistočnim predelima Srbije, u Braničevskom okrugu, u delovima Pomoravlja i na Kosovu i Metohiji.

Zbog očekivanih grmljavinskih pljuskova preporučuje se ogroman oprez na otvorenom i izbegavanja boravka u šumskim i drugim kritičnim mestima.

Ogroman oprez biće neophodan i u saobraćaju, jer će putevi biti veoma mokri i klizavi i uz veće zadržavanje vode, dok se na putevima kroz klisure i useke očekuju odroni. Posebna opasnost na putevima mogu biti i oborena drveća.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!