DOKTORKA JOVANOVIĆ: Evo ko ima pravo na besplatno testiranje, a ko mora da plati test na koronu

Tanjug

24. 07. 2020. u 15:59

ДОКТОРКА ЈОВАНОВИЋ: Ево ко има право на бесплатно тестирање, а ко мора да плати тест на корону

AP photo

SVE populacione grupe, bez obzira na uzrast, plaćaju PCR testiranje na lični zahtev, istakla je danas direktorka intistuta „Batut“ Verica Jovanović.

-Da bismo otklonili sumnju o pravilima koja su uspostavljena za PCR testiranje, testiranja na lični zahtev koštaju isto sve građane Srbije, bilo da je reč o deci ili odraslima 6.000 dinara- naglasila je Jovanović.

Podsetila je da je samo u jednom periodu, u trajanju od dve nedelje, kada se uvelo testiranje na lični zahtev, testiranje bilo besplatno za decu.

-Zbog povećanja zahteva i potreba ta odluka je stopirana-podvukla je Jovanović.

Rekla je da sve osobe kod kojih postoje indikacije, koji imaju simptome po proceni lekara, imaju pravo na besplatno testiranje, kao i da su besplatni svi konrtrolni PCR testovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Marko

24.07.2020. 17:26

A kada mi zakazu snimanje pluca i lekarka koja mi daje uput kaze da se ceka dva meseca , da li mogu da uradim to u privatnoj ordinaciji i da mi se novac koji sam dao vrati ...Hajdemo malo na tu temu doktorka. Placao sa zdravstveno osiguranje 45 godina.....

Milutin

24.07.2020. 21:51

Odluka Vlade i Kriznog staba je da se testovi ne naplacuju za maloletnu decu i studente. Sramota je naplacivati ovim kategorijama stanovnistva.