LJuta borba za indeks FON: Mesta ima za 820 brucoša, a evo koliko se više kandidata prijavilo

Lj. B.

09. 07. 2020. u 07:39

NA Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu za 820 mesta na prvoj godini prijavilo se čak 2.157 kandidata. Od 820 budućih brucoša, njih 385 školovaće se o trošku države. Upis za one koji su imali znanja i sreće da se domognu indeksa popularnog FON počeo je u sredu i traje do subote.

Љута борба за индекс ФОН: Места има за 820 бруцоша, а ево колико се више кандидата пријавило

Foto: K. Mihajlović

- Svake godine imamo više od hiljadu prijavljenih kandidata, a od 2012. na jedno budžetsko mesto konkurišu po tri ili četiri svršena srednjoškolca - kaže prof. dr Milan Martić, predsednik Saveta FON.

On pojašnjava da je taj broj rastao, pa se u periodu od 2012. do 2015. na jedno budžetsko mesto prijavljivalo četiri ili pet kandidata, a od 2015. godine do sada za jedan indeks bori se pet ili šest svršenih srednjoškolaca.

NIŽU USPEHE

PROFESOR Milan Martić naglašava da FON upisuju vrlo talentovani studenti.

- U rešavanju poslovne studije slučaja osvojili smo mnogo nagrada, a naš fakultet u tome je među 10 najboljih na svetu. Tu studenti pokazuju praktična znanja - kaže prof. Martić.

Za toliko interesovanje, kako kaže prof. Martić, ima mnogo razloga, a među njima su i što na FON studenti stiču multidisciplinarna znanja, što je fakultet dobro opremljen, a nastavnici posvećeni prenošenju znanja i imaju partnerski odnos sa njima...

- Naša diploma priznata je u celom svetu bez nostrifikacije - napominje Martić. - Studenti stiču praktična znanja koja su bitna za zapošljavanje. FON od 2002. godine ima stručnu praksu, studenti rade i uče u kompanijama, organizujemo više od 100 predavanja eksperata iz prakse gde se akademci upoznaju sa realnim problemima, imamo programe na engleskom jeziku...

Prof. Martić naglašava da je ovaj fakultet i vrlo uspešno organizovao onlajn nastavu tokom vanrednog stanja izazvanog pandemijom.

- Opšte mišljenje studenata je da je FON najbolje odgovorio ovom izazovu - ističe Martić. - Studenti su bili veoma posvećeni, a više ih je prisustvovalo onlajn nastavi nego u učionicama. Spremni smo i da akreditujemo onlajn programe ako bude trebalo.

S obzirom na veliki broj studenata koji treba da upišu prvu godinu, fakultet je preduzeo sve mere epidemiološke zaštite, kako se niko ne bi zarazio.

- Fakultet je organizovao prozivke, u zgradu ulaze male grupe ne veće od pet brucoša, razmak među njima je metar i po, na ulazu se nalazi dezobarijera, a svi koji se nalaze unutra obavezno nose maske - kaže prof. Martić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna