Srbi od danas MOGU DA UĐU U NEMAČKU, ali samo pod OVIM USLOVIMA

Novosti online

četvrtak, 02. 07. 2020. u 14:48

Срби од данас МОГУ ДА УЂУ У НЕМАЧКУ, али само под ОВИМ УСЛОВИМА

Foto: AP

NEMAČKA je donela odluku da ublaži mere ograničenja za srpske državljane. Sa popuštanjem mera počinje se već od danas i u Nemačku će moći da uđu naši državljani, doduše, pod određenim okolnostima.

- Nemačka će za ulazak iz Srbije postepeno ublažiti mere ograničenja. Počevši od 2. jula, biće dozvoljen ulazak iz Srbije na osnovu nacionalne vize u svrhu spajanja porodice supružnika i maloletne dece sa licima koja se već nalaze u Nemačkoj - navodi se na zvaničnoj Fejsbuk stranici Ambasade Nemačke u Beogradu.

Takođe, dozvoljen je ulazak za visokokvalifikovana lica sa nostrifikovanom diplomom visokoškolske ustanove ili sa diplomom o završenom stručnom obrazovanju, ukoliko nisu dobili potvrdu o delimičnom priznavanju istovetnosti diplome, a mogu dokazati da postoje hitne ekonomske razloge za njihov odlazak u Nemačku.

Kako navode, ulazak će biti olakšan i studentima.

- I studentima će biti olakšan ulazak u Nemačku, s tim da su sva lica koja iz Srbije dolaze u Nemačku, dužna da se pridrže kućne izolacije u trajanju od 14 dana - navode iz Ambasade.

- Za sva druga putovanja koja nisu preko potrebna, ostaju na snazi ograničenja kretanja za ulazak u Nemačku zbog povećanog broja novozaraženih u Srbiji - navodi se u saopštenju.

https://www.facebook.com/NemackaAmbasadaBeograd/photos/a.504349829767600/1442557849280122/?type=3

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)