Razmatra se mogućnost onlajn nastave i u novoj školskoj godini: Đaci kod kuće i na jesen?

J. Ž. S.

02. 07. 2020. u 08:31

NOVI pik virusa korona, kako sada stvari stoje, odložiće povratak đaka u školske klupe i 1. septembra. Uveliko se spekuliše da će osnovci i srednjoškolci nastaviti sa onlajn nastavom i u novoj školskoj godini. Nastavnicima još nije stiglo zvanično obaveštenje, ali ako je suditi po tome što neki od njih uveliko snimaju nove časove, izgleda da su velike šanse da školarci ostanu kod kuće.

Разматра се могућност онлајн наставе и у новој школској години: Ђаци код куће и на јесен?

Foto N. Skenderija

Ova tema mogla bi da dođe i na dnevni red Republičkog štaba za suzbijanje kovida 19. Ni u Ministarstvu prosvete ne isključuju ovu mogućnost i nadležni uveliko diskutuju o nastavku onlajn nastave. Vlada mišljenje da je tokom vanrednog stanja uspostavljena dobra platforma koja će omogućiti i nastavnicima i učenicima da rade od kuće.

Najveći problem su, međutim, đaci od prvog do četvrtog razreda, jer oni ne mogu da provode mnogo vremena sami kod kuće, a roditelji su se vratili na posao. Zato se za njih priprema veći broj nastavnih sadržaja, koji će im okupirati pažnju, a i mame i tate bi trebalo da u radu sa njima provode manje vremena.

S druge strane, stariji osnovci, srednjoškolci i studenti su bolje organizovani i u planu je da bi deo gradiva radili od kuće, a samo povremeno bi, podeljeni u grupe, dolazili u škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri