Brze TESTOVE na koronu počinju da rade i PRIVATNE laboratorije: Krizni štab danas doneo SEDAM mera

Novosti online

23. 06. 2020. u 14:24

Na današnjem Kriznom štabu koji se bori protiv korona virusa doneta je odluka da ubuduće brze testove na COVID 19 rade i privatne laboratorije.

Брзе ТЕСТОВЕ на корону почињу да раде и ПРИВАТНЕ лабораторије: Kризни штаб данас донео СЕДАМ мера

Foto: Depositphotos

U vezi sa testiranjem doneta je još jedna odluka, a to je da će testiranje na lični zahtev raditi laboratorija u Batajnici, koja će imati rok od 48 sati da izda rezultat.

Članovi su na današnjem zasedanju uveli i obavezu nošenja maski u gradskom i međugradskom prevozu. Preporučeno je da se one nose i maltene budu obavezne i prilikom odlaska u banke, poštu, svaku javnu ustanovu...

Vlada Srbije je potvrdila ovu odluku Kriznog štaba da je od danas obavezno korišćenje zaštitnih maski u gradskom i međugradskom prevozu, a da je, što se tiče zatvorenih prostora, preporuka svim građanima da u svim zatvorenim prostorima nose maske.

Četvrta mera koja je doneta tiče boravka u zatvorenom prostoru. Nije se ograničio broj ljudi u zatvorenom prostoru, nego kvadratura po čoveku, pa je doneta odluka da svaki čovek u zatvorenom prostoru mora da ima 3 kvadratna mera. To znači da ako je prostor od 300 kvadrata, u njemu može biti 100 ljudi.

Peta odluka tiče se poseta u bolnicama, koje će, kako navode naši izvori, biti skroz zabranjene, iako realno, te zabrane nisu ni skinute.

Šesta odluka definisala je ponašanje poseta u staračkim domovima.

- Posete će se obavljati pod određenim uslovima. Trajaće maksimum 15 minuta, moraće da se drži distanca, svako ko dolazi u posetu moraće da ima masku, rukavice i da se dezinfikuje - navodi naš sagovornik.

Distanca na otvorenom povećana je sa jednog metra na metar i po. A kako saznajemo, oko ove mere se malo polemisalo, jer je bilo članova koji su smatrali da treba da bude 2 metra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!