Linta povodom Svetskog dana izbeglica: Rešiti stambeno pitanje svih proteranih

Beta

20. 06. 2020. u 14:43

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta apelovao da se što pre reši stambeno pitanje svih proteranih Srba i drugih prognanika

Линта поводом Светског дана избеглица: Решити стамбено питање свих протераних

Foto: Tanjug

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta apelovao je na Komesarijat za izbeglice i migracije i druge nadležne državne institucije u što kraćem vremenskom roku "konačno reše stambeno pitanje svih proteranih Srba i drugih prognanika".


On je povodom Svetskog dana izbeglica ocenio da se prava proteranih Srba iz Hrvatske, Federacije Bosne i Hercegovine i sa Kosova i Metohije i dalje "masovno krše".


"Proterani Srbi ne mogu da ostvare svoja imovinska, stečena i druga prava zbog šovinističkih politika koje se vode u Zagrebu, Sarajevu i Prištini i zbog dvostrukih standarda zapadnih centara moći. Zvog toga je važno da Srbija daleko snažnije i aktivnije traži i insistira... da se konačno počne sprovoditi Aneks G Bečkog sporazuma o sukcesiji stečena prava... u kom stoji da svim građanima i pravnim licima moraju biti priznata, zaštićena i vraćena prava koja su imali na dan 31. decembar 1990. godine na prostoru bivše Jugoslavije", naveo je Linta.

Linta je dodao i da se regionalni stambeni program u Srbiji sprovodi veoma sporo, zbog čega je tražio da se njegova realizacija "maksimalno ubrza", a tražio je da sve izbegličke porodice dobiju pravo otkupa svojih stanova "pod povoljnim uslovima koji su izgrađeni sredstvima međunarodnih organizacija".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!