I NJIMA TREBA POMOĆ: Kompanija Meridian podržala inicijativu spasavanja životinja sa ulica

Promo

09. 12. 2021. u 14:00

VREMENA krize i pandemije pogodila su i životinje, zato je pomoć u vidu donacije potrebna i njima, naročito sada sa hladnim vremenom

И ЊИМА ТРЕБА ПОМОЋ: Компанија Меридиан подржала иницијативу спасавања животиња са улица

Foto: Promo

Zdravstvo, obrazovanje, kultura, sport - samo su neke od oblasti društveno odgovornog rada kompanije Meridianbet. Ipak, u trenucima velikih iskušenja čovečnost je naša obaveza ne samo prema drugim ljudima, već i životinjama, naročito onima na ulici.

Učiniti život boljim možemo na različite načine, ali spasiti i usrećiti odbačeno krzneno stvorenje – više je od dobrog dela. Reč je o najboljoj emotivnoj investiciji i životnoj odluci.

Udruženje građana za zaštitu životinja "Nada za životinje - Riska", jedno je od veterana u borbi za dobrobit napuštenih pasa. Postoji od 2000. i opstaje zahvaljući humanom radu nekolicine entuzijasta i skromnom broju donacija u novcu i stvarima. Ovi ljudi spašavaju povređene pse, leče ih i udomljavaju. Kod njih se trenutno nalazi oko 200 umiljatih životinja, izbačenih iz svojih domova. Udomljavanje ne ide baš željenim tempom, naročito odraslih životinja, ali su zaposleni tu da psima pruže najbolju negu dok ne pronađu novi, ovoga puta stalni dom.

- Domaće kompanije do sada uglavnom nisu imale sluha za ovo čime se mi bavimo, naročito ne veliki sistemi kao što je Meridianbet, koji je samoinicijativno odlučio da se javi i finansijski nam pomogne da nastavimo sa radom na čemu im se u ime celog Udruženja zahvaljujem. Ono što je podjednako važno kao i svaka donacija da bismo nastavili da funkcionišemo jeste da naši sugrađani izgrade svest o važnosti i prednostima udomljavanja odraslih životinja u odnosu na kupovinu. Time spašavate jedan život, dobijate originalnog i psa sa već izgrađenim navikama života u zatvorenom prostoru, da ne govorim o neizmernoj ljubavi koju su samo ova stvorenja u stanju da pruže - naglašava Milan Ćalić, predsednik Udruženja "Nada za životnje - Riska".

Vremena krize i pandemije pogodila su i životinje, zato je pomoć u vidu donacije potrebna i njima, naročito sada sa hladnim vremenom:

Svrha uplate: Pomoć životinjama

Primalac: Nada za životinje-Riska, Beograd

Broj tekućeg računa: 325-9500700030639-40

Meseci za nama puni su iskušenja – kompanija Meridianbet podseća da je solidarnost jedina održiva vrednost u vremenu neizvesnosti. Napuštenim životinjama naša humanost je jedina šansa za opstanak.

Foto: Promo

VIŠE OD DVA MILIONA EVRA DONIRANO ZDRAVSTVU, SPORTU, KULTURI I NAUCI

Meridianbet, najveće ime regiona u industriji zabave i igara na sreću, redefinisao je pojam društvene odgovornosti i brige prema zajednici od početka pandemije, doniravši više od dva miliona evra kroz direktnu novčanu pomoć. Najviše sredstava usmereno je tamo gde je bilo najpotrebnije – u zdravstveni sistem i donacije u vidu respiratora i druge medicinske opreme, kreveta za intenzivnu negu, tehničke uređaje za bolničke sobe...

Tokom epidemije, ova kompanija je nastavila i druge redovne akcije pomoći zdravstvenom sistemu zemlje – donacije u vidu potrepština organizacijama Crvenog krsta, centrima za transfuziju krvi, gerontološkim centrima i drugih zdravstvenim centrima – od Instituta za majku i dete, kliničkog centra "Dragiša Mišović", Klinike za infektivne bolesti, preko Centra za palijativnu negu „BELHospice“

Globalna kriza nije bila razlog i da se stane sa redovnim aktivnostima podrške sportskim, kulturnim i naučnim udruženjima – donacija sportske opreme amaterskim klubovima, savezima i sportskim udruženjima, pomoć kulturnim ustanovama i stipendije najboljim studentima i darovitim pojedincima, udruženjima za zaštitu životinja, kampanja za podizanje svesti o nasilju nad ženama…

MERIDIANBET U SAO PAOLU I LAS VEGASU U EPICENTRU SVETSKE JAVNOSTI

Da jedan od najvećih priređivača igara na sreću pomaže lokalne zajednice širom sveta, uverila se i svetska javnost na nedavno održanim sajmovima igara na sreću – u Las Vegasu (G2E) i Sao Paolu (Brazil iGaming Summit). Domaća kompanija se tako predstavila na američkom kontinentu i podsetila na sve globalne donatorske projekte za zdravstvene sisteme širom sveta u borbi sa virusom Covid-19. Pomoć je stigla u preko 300 gradova Evrope, Južne Amerike i Afrike, što ukupno čini više od 30 zemalja.

Posebnu pažnju najvećih svetskih priređivača privukao je društveno odgovorni koncept poslovanja ove kompanije, koja već mesecima desetine svojih poslovnica širom sveta pretvara u kovid vakcinalne punktove, dostupne za imunizaciju kako zaposlenih, tako i svih odgovornih građana.

Više od 18 meseci, novčana i pomoć u vidu tehničkih donacija neprestano stiže u bolnice i domove zdravlja, centre za transfuziju, gerontološke centre, nevladine organizacije koje se bave projektima socijalne zaštite, kao i zdravstvene fondacije na četiri kontinenta sveta.

Takođe, Meridianbet grupacija zaključila je partnerstvo za Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO) i sarađuje u implementaciji programa širenja vakcinacije i solidarne podrške zdravstvenim sistemima najranjivijih država i regiona sveta.

Meseci za nama puni su iskušenja – zato i primer Meridiana podseća da je solidarnost jedina održiva vrednost u vremenu neizvesnosti.

Meridian – lepša strana života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna