VIJORI SE SRPSKA ZASTAVA: Spot o vezama Srbije i SAD svaka tri minuta na Tajms skveru! (VIDEO)

Tanjug

27. 10. 2021. u 20:03

PROMOTIVNI video-spot koji oslikava veze Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, kreiran povodom velikog jubileja 140 godina diplomatskih odnosa biće prikazivan danas tokom celog dana u srcu Menhetna, na jednom od čuvenih velikih video ekrana na Tajms skveru.

ВИЈОРИ СЕ СРПСКА ЗАСТАВА: Спот о везама Србије и САД свака три минута на Тајмс скверу! (ВИДЕО)

Foto: Printscreen Tviter/MFASerbia

Spot u trajanju od 16 sekundi u kojem je akcenat na Marini Abramović, jednoj od najznačajnijih umetnika današnjice, koja živi u NJujorku, a čiji je samo jedan performans u čuvenom Muzeju moderne umetnosti - MoMA videlo više od 750.000 ljudi, biće prikazivan svaka tri minuta od podne do ponoći na Tamjs skveru, koga godišnje poseti najmanje 50 miliona turista zbog čega ga nazivaju i raskrsnicom sveta.

Ambasador Marko Đurić večeras će u NJujorku u čast Marine Abramović i velikog jubileja 140 godina diplomatskih odnosa Beograda i Vašingtona organizovati prijem, na kome će joj uručiti zlatnu medalju za zasluge.

- Velikoj Marini Abramović svečano ću, kao izaslanik predsednika Republike, uručiti zlatnu medalju za zasluge. Ovo odlikovanje jeste zahvalnost Srbije našoj svetski poznatoj umetnici za predstavljanje naše zemlje, kao i za izuzetne zasluge i rezultate u oblasti kulture, a posebno u umetnosti performansa - naglasio je Đurić.

Skupu će priustvovati i veliki broj visokih zvaničnika američke administracije, što, kako je ambasador rekao, predstavlja posebnu čast za Srbiju kao i samo prikazivanje promotivnog video spota na Tajms Skveru.

Kao važna spona između Beograda i NJujorka u tom spotu, koji će biti prikazivan na jednom od dva naveća bilborda na Tajms skveru, i to na uglu Brodveja i 43. ulice, uz poziv svima da posete Srbiju, pripalo je i nacionalnom avio-prevozniku Er Srbiji.

Obeležavanje jubileja u NJujorku biće najznačajniji događaj za Srbiju ove nedelje, koju je Đurić započeo nizom sastanaka sa članovima Predstavničkog doma u Kongresu SAD.

Centralna proslava velikog jubileja u znak sećana na 1881. Godinu kada su uspostavljeni diplomatski odnosi dveju zemalja potpisivanjem dva sporazuma biće organizovana u Vašingtonu u decembru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i američki državni sekretar Entoni Blinken prošle nedelje razmenili su čestitke povodom 140 godina od potpisivanja Trgovačkog ugovora i Konzularne konvencije između Srbije i SAD.

Povodom jubileja Blinken je naveo da su SAD srećne zbog obeležavana 140 godina diplomatskih odnosa sa Srbijom.

- Naša dva naroda imaju zajedničku istoriju bogatu prijateljstvom i dubokim kulturnim vezama. Radujemo se izgradnji još jačeg partnerstva u narednih 140 godina - naveo je Blinken.

Pedsednik Srbije podsetio je da su zvanični diplomatski odnosi počeli potpisivanjem Trgovačkog ugovora i Konzularne konvencije.

- Vrednosti koje smo tada delili čvrsto nas vezuju i sada, nadahnjujući nas da radimo još bliže - rekao je Vučić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Robot uz pomoć senzora u zemlji, ali i satelita proverava stanje zemlje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (29)