NAGRADE ZA VOJSKU SRBIJE: Nacionalna kultura Srbije oduševila rusku publiku

Novosti online

02. 09. 2021. u 08:42

PREDSTAVNICI Vojske Srbije i Ministarstva obrane su na održanim Međunarodnim vojnim igrama u Ruskoj federaciji osvojili nagrade, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

НАГРАДЕ ЗА ВОЈСКУ СРБИЈЕ: Национална култура Србије одушевила руску публику

Foto: Ministarstvo odbrane

Srpski predstavnici priznanja su dobili u disciplini "Armija kulture", i to jedno prvo i dva treća mesta. Pomenuta kategorija sastoji se od predstavljanja istorije, tradicije, nacionalne kulture, muzike i folklora zemalja učesnica.

Prvo mesto u originalnom predstavljanju i izvođenju kompozicija na ruskom jeziku pripalo je solisti baritonu Milanu Obradoviću.

Treće mesto u konkurenciji ženskih vokala osvojila je Mina Gligorić, prikupivši brojne simpatije publike.

Srpska delegacija zauzela je treće mesto, zahvaljujući glasanju publike, i u konkurenciji petominutnog muzičkog kolaža u kojoj su učestvovale sve zemlje učesnice. Naši predstavnici u ovoj disciplini bili su: Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", Vojnofilmski centar "Zastava film" i Medija centar "Odbrana", uz članove KUD "Dimitrije Koturović".

Ministarstvo odbrane

Srpski folklor i Vranjanska svita, uz melodije "Tamo daleko" i "Ovo je Srbija", očarali su tamošnju publiku, pa je shodno tome publika glasovima Srbiju postavila na treće mesto.

Ekipu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na takmičenju u disciplini ”Armija kulture” predvodio je direktor VFC "Zastava film" potpukovnik Goran Ikonić.

"Armija kulture", kao najmlađa disciplina na Međunarodnim vojnim igrama, okupila je najveći broj učesnika - 20.

U Domu prijateljstva u okviru izložbene delatnosti, a u Centralnom domu ruske armije, muzičkim numerama svoju kulturu predstavili su i Azerbejdžan, Angola, Jermenija, Belorusija, Burkina Faso, Venecuela, Vijetnam, Indija, Iran, Kazahstan, Kina, Laos, Mali, Mjanmar, Rusija, Srbija, Sirija, Tadžikistan, Uzbekistan i Šri Lanka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!