OGLASILA SE KANCELARIJA ZA KOSOVO I METOHIJU: Nastavak talasa incidenata prema Srbima na KiM

D.Z.

09. 08. 2021. u 23:15

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju saopštila je večeras da je nastavljen talas incidenata prema Srbima na Kosovu i Metohiji i da ih je od početka godine bilo skoro 90.

ОГЛАСИЛА СЕ КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ: Наставак таласа инцидената према Србима на КиМ

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Naime, iz Kancelarije za KIM su potvrdili da je Nikola Perić (23) iz sela Zebince, u opštini Novo Brdo, brutalno je danas napadnut oko 19 sati. Nikola se vraćao sa ispaše stoke, kada mu je put preprečio automobil iz kog su izašla trojica Albanaca i mučki ga napala.

-On je sa više povreda upućen na pregled u bolnicu, u Gnjilane, a čitav slučaj je prijavljen policiji - ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju i naglašavaju da je nedopustivo  da Nikola bude meta siledžija i huligana samo zato što je Srbin.

- Ovaj incident izazvao je ogromnu uznemirenost i revolt među srpskim stanovništvom u ovoj opštini. Očigledno je da antisrpsko raspoloženje na Kosovu i Metohiji ne jenjava, kao i ekstremističke pretenzije političkih lidera.

Takvo ponašanje bez sumnje je osokoljeno učestalim provokacijama koje dolaze iz Prištine, kao i nereagovanjem međunarodne zajednice-dodaje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju koja zahteva da počinioci ovog zločina budu što pre otkriveni i sankcionisani, a bezbednosna situacija u srpskim sredinama podignuta na još viši nivo.Inače, kako saznajemo ovom mladiću je polomljen nos i ima više modrica po celom telu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri