RHMZ IZDAO TRI METEOALARMA: Temperature i preko 40 stepeni - Tropski toplo i za vikend

Novosti online

30. 07. 2021. u 07:33

VREMENSKA prognoza najavljuje izuzetno visoke temperature, koje će tokom vikenda prelaziti i 42 stepena.

РХМЗ ИЗДАО ТРИ МЕТЕОАЛАРМА: Температуре и преко 40 степени - Тропски топло и за викенд

Foto: Depositphotos

U većem delu Srbije biće upaljen crveni meteoalarm već od petka, 30. jula, kada će biti na snazi u jugoistočnoj i istočnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji. Narandžasti meteoalarm, koji podrazumeva opasne vremenske pojave, biće na snazi u Banatu, Beogradu, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju i na jugozapadu zemlje. Samo Bačka i Srem biće pod žutim meteoalarmom.

Foto: Printskrin/ RHMZ

U subotu, 31. jula situacija će biti vrlo slična, sa visokim temperaturama, ali se grmljavina najavljuje za područja Bačke, Banata, istočne i jugoistočne Srbije.

U nedelju, 1. avgusta crveni meteoalarm je na snazi za teritoriji Pomoravlja, Šumadije, istočne, jugoistočne Srbije, kao i na Kosovu i Metohiji. Narandžasti meteoalarm biće na jugozapadu i zapadu zemlje, u Bačkoj, Banatu i Sremu, kao i Beogradu. Grmljavina se prognozira za Bačku, Banat, Srem i zapad zemlje.

Према прогнози, најтоплије ће бити у недељу са чак 42 степена у појединим деловима Србије. У понедељак и уторак освежиће свуда осим на крајњем југоистоку, а од среде се враћа врућина.

Indeks UV zračenja biće između sedam i devet na teritoriji cele zemlje, ali će uglavnom biti bliži vrlo visokim, odnosno opasnim stepenima zračenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)