DRAGICA SIMBOL SRPSKOG STRADANJA NA KOSOVU I METOHIJI: Direktor Kancelarije za KiM posetio prvu povratnicu u Đakovici

D.Z.

13. 07. 2021. u 15:01

PETAR Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju posetio Dragicu Gašić prvu povratnicu u Đakovici. Pored novčane pomoći za Dragicu će biti obezbeđena i dostava hrane.

ДРАГИЦА СИМБОЛ СРПСКОГ СТРАДАЊА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Директор Канцеларије за КиМ посетио прву повратницу у Ђаковици

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

- Od trenutka kada se vratila Dragica prolazi golgotu i ona je zaista simbol srpskog stradanja ovde na Kosovu i Metohiji. Ja sam slučaj gospođe Dragice Gašić izeneo i u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine gde sam jasno stavio do znanja da gospođa Gašić želi da ostave u Đakovici u svom stanu, svom gradu, tamo gde je rodila dvoje dece.

Ovim rečima obratio se Petar Petković direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju koji se u utorak u selu Vidanja kod Kline sastao sa ovom srpskom povratnicom u Đakovici kojoj je uručio 300 000 dinara na ime pomoći oko opremanja stana i istakao da će joj biti obezbeđeno dopremanje hrane. Petković je tom prilikom kazao da se pre svega moraju poštovati ljudska prava ukoliko se uopšte želi postići normaizacija odnosa Beograda i Prištine, a to pravo se, kako je istakao, Dragici Gašić zabranjuje.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

- Njoj se zabranjuje da živi u Đakovici, da kupuje u lokalnom marketu hranu jer tamošnji gazda govori da ona nema prava da kupuje hleb i osnove životne namirnice, što je nedopustivo, kao što je i nedopustivo da joj kamenuju stan, lepe zastrašujuće plakate. Ako neko misli da na takav način može da se obavi povratak našeg naroda na Kosovu i Meothiji grdno se vara, jer upravo poruke koje se šalju jesu poruke zastrašivanja interno raseljenih da se ne bi vratili na svoja vekovna ognjišta-opomenuo je direktor Petković napominjući da će država Srbija pomoći ovoj povratnici na sve moguće načine kao i Vuksanu Gojkoviću koji je obilazi.

Zahvalivši se direktoru Petkoviću na pomoći Dragica Gašić je ponovila odlučnost da ostane u svojm stanu i istakla da je poslednjih nekoliko dana niko ne napada, kao i da policija dežura ispred njene zgrade ali i ispred stana.

- Ja ću i dalje da ostanem , ali imam želju da se svi Đakovčani vrate da imam sa kim da progovrim, poručila je ova povratnica dok je Vuksan Gojković istakao da smatra da ne čini ništa posebno već samo ono što misli da bi svi uradili.

- Uprkos incidentima kada su mi u dva navrata probušili gume ja ću nastaviti da pomažem Dragici. Trudiću se da budem od koristi kako njoj tako i ostalim povratnicima, kazao je Vuksan Gojković kome će Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomoći oko zaposlenja.

Antrfile: DOSTAVA HRANE

-Osim novčane pomoći mislim da je najvažnije to što ćemo Dragici pomoći u dostavljanju hrane. Na žalost moramo da dostavljamo hranu u 21 veku do njenog stana. Pomoćićemo i Vuksanu koji je Dragici desna ruka, istakao je direktor Petković posle sureta sa Dragicom Gašić u Vidanji kod Kline.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!