PRIRODNA BOGATSTVA SU NAŠA PREDNOST, NE ANOMALIJA: Šapić - "Mi ovde živimo, nismo valjda ludi da sami sebe trujemo"

Novosti onlajn

01. 07. 2021. u 21:25

PA mi ovde živimo, nismo valjda ludi da sami sebe trujemo - poručio je danas građanima Loznice potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić.

ПРИРОДНА БОГАТСТВА СУ НАША ПРЕДНОСТ, НЕ АНОМАЛИЈА: Шапић - Ми овде живимо, нисмо ваљда луди да сами себе трујемо

Foto: Novosti

Šapić je Lozničanima rekao da se Zapadna Srbija ne nalazi hiljadama kilometara daleko od Beograda ili bilo kog drugog dela Srbije već da svi živimo na jednom malom prostoru i da niko nije lud da učini bilo šta protiv sopstvenog zdravlja ili zdravlja rođenog naroda i sam sebe otruje, ali isto tako nećemo dozvoliti ni da oni kojima naša prirodna bogatstva nisu smetala dok su bili na vlasti, danas zarad sitnog političkog profita "psihički otruju" narod i liše nas potencijala koje imamo da podignemo životni standard ne samo građana Mačve i Zapadne Srbije, nego i čitave zemlje.

- Država će zaštititi zdravlje ljudi, ali i iskoristiti sve svoje prirodne resurse za podizanje životnog standarda, kako čine i sve druge daleko razvijenije zemlje sveta - naglasio je Šapić.

- Svoje prirodne resurse svi koriste. Pa zar mislite da bi Amerika bila tako moćna da ne koristi svoje prirodne resurse u slučaju uglja, recimo, ili Rusija gasa, Norveška nafte i da ne nabrajam dalje. Kinezi istim znakom u njihovom pismu obeležavaju opasnost i šansu. Ja mislim da su naša prirodna bogatstva koja mnogi žele da predstave kao opasnost u stvari naša velika šansa i ako tu šansu budemo pametno iskoristili to može da bude na korist i ovog kraja i cele Srbije. Naravno da treba voditi računa i o ekologiji, jer to je pre svega naš interes, a ne bilo kojih stranaca koji kroz finansiranje raznih nevladinih organizacija vole da pokažu kako oni 'brinu' o nama i kako nas 'vole', više nego što mi sami sebe volimo. Nemojte molim vas više da nas toliko volite, sami ćemo - rekao je Šapić.

Šapić se obilazeći Mačvanski okrug osvrnuo na pokušaj provokacije predsednika države, prilikom dolaska na njegovo radno mesto, pojedinih opozicionara.

- Marko Miljanov je govorio 'Junaštvo je kad sebe branim od drugoga, a čojstvo kad drugoga branim od sebe' i kako je voleo da kaže ovaj veliki junak i književnik 'čast je skuplja od života i zato moramo odneti pobedu nad svojim osećanjima - istakao je Šapić i dodao da odgovorni ljudi moraju da se ponašaju doraslo poverenju koje dobijaju od naroda, a oni kojima narod svakako ne veruje, mogu od sebe lako da prave klovnove i dvorske lude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!