“Novosti” na licu mesta: Ženi koja je stradala u požaru u Zemunu, na isti način poginuo i rođeni brat (FOTO)

Novosti online / J. GOČANIN

01. 06. 2020. u 19:45

“Новости” на лицу места: Жени која је страдала у пожару у Земуну, на исти начин погинуо и рођени брат (ФОТО)

Foto: P.Milošević

Vatra je ugašena za otprilike sat vremena, a požar je progutao 95 odsto površine stana

ANA Jurčić (38) iz Beograda, nastradala je u ponedeljak u požaru koji je oko podneva izbio u stanu broj 18 na drugom spratu zgrade u Ulici Josipa Senera 7 u naselju Galenika u Zemunu. Prema informacijama koje smo dobili, Ana nije živela ovde, već je poslednjih nekoliko dana boravila kod svoje bake Franke Rodin. U stanu je bila i njena majka Snežana, koja je uspela da se spase.

Na lice mesta izašlo je pet vatrogasnih vozila, a požar je skoro sat vremena gasio 21 vatrogasac. Stan je potpuno uništen, a nadležni će detaljnom istragom utvrditi uzrok požara. Takođe će se utvrditi da li je još neki stan u ovoj zgradi oštećen.

Kako su nam komšije rekle, Franka nije bila kod kuće, već u vikendici. Pretpostavljaju da je Ana u trenutku izbijanja požara spavala i da zbog toga nije uspela da se spase, za razliku od njene majke. Navodeći da misle da se nesrećna žena verovatno ugušila od dima, otkrili su nam da je ovu porodicu pre deset godina zadesila ista tragedija. Naime, tada je, takođe u požaru, u iznajmljenom stanu u Zemunu, kako kažu, nastradao Anin rođeni brat Mihajlo.

- Čuli su se buka, pucanje stakala i lomljava, pomislili smo da ti zvuci dolaze sa krova zgrade - ispričali su nam u ponedeljak stanari zgrade, koji su istrčali iz svojih domova, ne znajući u prvom trenutku šta se dešava. - Vatrogasci, koji su brzo stigli, evakuisali su nas u obližnji park. Stigli su i lekari iz Hitne pomoći, koji su ukazali pomoć jednoj trudnici i šesnaestogodišnjoj devojčici. Pošto su se nagutale dima, stavili su ih na kiseonik.

Kad su videli da vatra izlazi iz Frankinog stana, a znali su da ona nije kod kuće, odmah su je pozvali.

- Rekla nam je da su joj tu ćerka i unuka, koje ne viđamo često - priča žiteljka ovog naselja Milena S. - Znam da je Ana udata, da ima dva maloletna deteta i da je živela u Ulici Marije Bursać.

Vatrogasce je, kako saznajemo, pozvao otac šesnaestogodišnjakinje, kojoj je ukazana pomoć na licu mesta. Ona mu je, kako je ispričao, javila da im je stan pun dima i da ne može da izađe napolje. Na svu sreću, izašla je na terasu, gde je sačekala pomoć.

TRAGEDIJA NA NOVOM BEOGRADU

STRAVIČAN požar koji se dogodio u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu 21. marta odneo je živote sedam osoba. Komšije su u Bloku 28 zasadile sedam sadnica platana u znak sećanja na njih, koje su ogradile drvenim daskama i na njima ispisali: "Drveće i žbunje zasađeno u pomen nastradalima u požaru 21. marta."
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije