Dva miliona za bilborde: Grocka odvojila pare za oglašavanje duž puta

J. D.

30. 05. 2020. u 11:16

Два милиона за билборде: Гроцка одвојила паре за оглашавање дуж пута
Za usluge iznajmljivanja i postavljanja reklamnih panoa na teritoriji opštine Grocka nadležni su iz opštinske kase izdvojili skoro 2,5 miliona dinara

ZA usluge iznajmljivanja i postavljanja reklamnih panoa na teritoriji opštine Grocka nadležni su iz opštinske kase izdvojili skoro 2,5 miliona dinara sa uračunatim porezom na dodatu vrednost (PDV). Za deset obostranih bilborda koji će se nalaziti duž Smederevskog puta biće plaćeno 2,058 miliona dinara, dok će 438.000 otići na usluge štampanja i postavljanja reklamnih obeležaja na panoe.

Prema zaključenoj javnoj nabavci, dostupnoj na sajtu Opštine, reklamiranje opštine na panoima biće samo u narednih pet meseci, ali sadržaj koji će osvanuti na reklamnim panoima nije poznat. Tender je zaključen za dve usluge, za iznajmljivanje bilborda i za usluge postavljanja reklamnog materijala, a za obe usluge izabrana je ista firma. U obrazloženju je istaknuto i da je sve urađeno u skladu sa propisima i pravnim aktima.

- To je Zakon o javnoj svojini, odnosno Uredba o uslovima pribavljanja i otuđenja nepokretnosti neposrednom pogodbom, davanja u zakup stvari u javnoj svojini i postupcima javnog nadmetanja i prikupljanja pismenih ponuda - navodi se u obrazloženju. - Predsednica GO Grocka prihvatila je predlog koji je dala Komisija za javnu nabavku.

I ranijih godina Opština je raspisivala tender za iste usluge ali su tada na bilbordima reklamirani programi tradicionalne manifestacije "Gročanske svečanosti", za koju još nije određen datum održavanja.

REKLAMA "GROČANSKIH SVEČANOSTI"

PRE samo dve godina Opština Grocka je za reklamiranje "Gročanskih svečanosti" na bilbordima na Smederevskom putu potrošila oko 29.000 evra. Od ove cifre, oko 24.400 slilo se u kasu lokalne samostalne zanatske radnje iz Leštana, koja je iznajmila opremu. Preostali novac je otišao u državni budžet na ime poreza na dodatu vrednost.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije