Radovi na šetalištu Lazaro Kardenas: Gotovi dečja igrališta i sportski tereni, a montiraće se i tri česme

L. Đ. T.

08. 12. 2019. u 08:45

Радови на шеталишту Лазаро Карденас: Готови дечја игралишта и спортски терени, а монтираће се и три чесме

Foto JP Gradsko zelenilo

Trenutno je u toku prva etapa radova koja se odvija u Bloku 45, kojom je predviđeno je sređivanje pet hektara

PRVA faza radova koja se odvija u Bloku 45, na šetalištu Lazaro Kardenas, trebalo bi da bude završena početkom naredne godine. Do sada su sanirana dva dečja igrališta i tri sportska terena, a u planu je i sadnja nove trave, drveća i žbunja. Radove izvodi JKP "Zelenilo Beograd", a završetak kompletne sanacije najavljen je za 2022. godinu.

Korzo Lazaro Kardenas, koje se prostire paralelno sa Savskim kejom, obuhvata oko 4,5 kilometara staza, igrališta i sportskih terena, a izgrađeno je sedamdesetih godina prošlog veka kako bi povezalo blokove 45, 44 i 70 i od tada - nije taknuto.

Pročitajte još: Opština plaća popravke: Počelo prijavljivanje na Savskom vencu

Trenutno je u toku prva etapa radova koja se odvija u Bloku 45, kojom je predviđeno je sređivanje pet hektara, a završetak je najavljen za početak sledeće godine.

- Urađena su dva dečja igrališta na podlozi od gume i frakcije, zatim tri sportska terena, za fudbal, odbojku i košarku. Takođe, postavljene su zaštitne metalne ograde oko sportskih terena i prema parkinzima, a na košarkaškom igralištu su obnovljene i tribine - rekli su iz JKP "Zelenilo Beograd". - Prilazne staze od betonskih ploča, od glavnog šetališta, kao i same staze unutar sportskih terena i dečjih igrališta su završene, a u narednom periodu biće posađena i nova trava, drveće i žbunje.

Kako su za "Novosti" rekli iz ovog komunalnog preduzeća, u toku je i montaža tri česme, a uskoro će biti završena i izrada asfaltnog zastora na saobraćajnom poligonu na kome su izrađene klupe za odmor i postavljene đubrijere.

Sanacija šetališta će se odvijati u tri faze, a ukupno će biti obnovljeno 13 hektara u naredne dve godine. Investicija za prvu fazu iznosiće 112 miliona, a za drugu i treću još oko 200 miliona dinara.

ZALIVANjE

ODVODNjAVANjE je rešeno dubokom livenom rigolom sa sistemom odvođenja atmosferskih voda. Takođe, zalivni sistem je završen u celosti u prvoj fazi radova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije