SPOR U STEPI: SPC tužila devetoro zbog upada na posed

M. S.

31. 10. 2019. u 10:46

СПОР У СТЕПИ: СПЦ тужила деветоро због упада на посед

Lokacija za crkvu u naselju Foto A. Stanković

Borba grupe žitelja naselja Stepa Stepanović protiv izgradnje crkve stigla do suda
BORBA grupe žitelja naselja Stepa Stepanović na Voždovcu protiv izgradnje crkve Prepodobne mati Angeline u njihovom kraju dobiće epilog na sudu. Patrijaršija Srpske pravoslavne crkve (SPC) tužila je devetoro stanara da su ometali posed i onemogućavali majstorima i građevinskim mašinama da uđu na gradilište.

Kako se navodi u tužbi, koja je stigla na adresu ovih sugrađana, 25. septembra postavili su niz fizičkih prepreka, a svojim telima, zloupotrebom dece, neovlašćenim snimanjem, psovkama i drugim neprikladnim sredstvima sprečili su pristup građevinskih mašina i izvođenje radova.

U Udruženju stanara naselja Stepa Stepanović potvrdili su da je tužba stigla njihovim komšijama, ali da će u narednim danima izaći sa informacijama kako će dalje postupati. Borba grupe žitelja Stepe protiv izgradnje crkve brvnare traje od 2014. godine, kada su udareni temelji. Stanari tvrde da je parcela na kojoj se crkva gradi bila namenjena za druge sadržaje u naselju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

БГД - 011

31.10.2019. 10:56

Довукло се ту ко зна одакле, са коца и конопца, купило по неку гарсоњерицу или станчић, па умислило да је тиме постало власник и силних хектара ГРАДСКОГ и ДРЖАВНОГ земљишта свуда унаоколо... Море, мотка (и то она унеређена) је једини закон за такве силеџије и кабадахије!

Paranoik

31.10.2019. 15:09

@БГД - 011 - Довукло се ту ко зна одакле, са коца и конопца, добило по неку мантијицу, па је тиме постало власник НАРОДА и силних хектара ГРАДСКОГ и ДРЖАВНОГ земљишта свуда унаоколо... Море, мотка (и то она унеређена) је једини закон за такве силеџије и кабадахије!

Nik

31.10.2019. 15:41

@БГД - 011 - Sve bi to bilo kul da je urađeno kako treba, pravi se brvnara sa delux parohijanskim domom. Inače po planu je trebao da se pravi vrtić ili dom zdravlja. Ima svakakvih ljudi u naselju ali to nije opravdanje da neko na prevaru pravi kvadrate pored crkvice koja je nebuloza jer crkva postoji 500 metara od naselja. Sve je prevara kao i sve ostalo u ovoj zemlji.

Stanar Stepe

31.10.2019. 15:42

@БГД - 011 - Očigledno niste potpuno upućeni u sva dešavanja u Stepi. Građani se ne bune protiv Crkve, već protiv nepoštovanja zakona od strane izvršne vlasti.

Po kom zakonu je

02.11.2019. 10:20

@БГД - 011 - bilo ko dužan da vam gradi bilo šta, osim stanova koje ste dobili jeftinije od ostalih građana?

?!?!?!

31.10.2019. 11:05

Заиста не разумем шта дотични заправо хоће?! "Парцела на којој се црква гради била је намењена за друге садржаје" - па шта с тим??? Не капирам што су се истриповали да пренамена градског земљишта може да се изврши било где, па чак и у најстрожем центру града, али не може једино у неком тамо новокомпонованом насељу??!!?!?!!?!

Milan

31.10.2019. 14:54

@?!?!?! - Tvoja je logika je da ako ne postupaju po Zakonu u centru sto bi se neko bunio u 'tamo nekom novokomponovanom naselju'?! Svaka cast za logiku, tebi je najteze sa samim sobom...

Nik

31.10.2019. 15:37

@?!?!?! - Bilo je namenjeno za dom zdravlja ili vrtić. Inače crkva postoji 500 metara udaljena vazdušnom linijom. Naselje je puno dece i vrtić i škola koji već postoje su 4 puta preko kapaciteta. Ko hoće da ide u crkvu treba mu 5 min pešaka do najbliže. To je Velja Ilić smutio govedja glava odvratna.

kivan

31.10.2019. 15:52

@?!?!?! - Pa po zakonu, predmest restitucije ne moze biti zemljiste koje je javne svojine a predvidjeni dom zdravlja je upravo to. Mimo zakona im je restitucijom dodeljeno. Eto zasto.

Semper Fi PFC

31.10.2019. 14:07

Наравно, шта ће вам црква? Духовни сте и испуњени већ. Треба вам тржни центар, СПА, соларијум, кафић и сл.

svidri

31.10.2019. 15:01

Žao mi je što komentarišete ovu vest na taj način, a ne komentarišete da SPC deli ordenje Vučiću, Vučićeviću i Malom. Tužno je da crkva gradi nelegalno na mestu gde su stanari platili dom zdravlja. Tužno je da je država zajedno sa nezakonitom dozvolom crkvi sprečils izgradnju vrtića u jedinom naselju u Srbiji koje ima male dece u vrlikom broju. Tužno je što svi odlaze iz ove zemlje bez ikakve borbe za svoja prava..

Milica T

31.10.2019. 15:29

Radila sam duži vremenski period u ovom naselju i postojala je od početka,a i sad stoji tabla sa planom gradnje, kao i kako bi trebala izgledati crkva.To je bilo zaraslo u šiblje i niko se bunio nije.Kad su počeli gradnju-haos nastade! Pri tom,naselje je poluprazno,mnogo je praznih stanova,a i veliki je broj stanovnika iz Crne Gore i Bosne.Oni su tu samo zimi.Leti poluprazno naselje..To zemljište je kupila crkva.Kao što su oni kupili stanove..