Predsednik Aleksandar Vučić obišao je u nedelju radove na parku u okviru projekta Beograd na vodi.

Vučić je tokom obilaska primetio da će taj park biti jedan od najlepših u Beogradu i naveo da se očekuje da bude otvoren sredinom avgusta.

Pročitajte još - FOTOGRAFIJE NOVOG BEOGRADSKOG BULEVARA: Spajaju se se Karađorđeva i Bulevar vojvode Mišića

Predsednik se interesovao i za 'Kulu Beograd", a iz kompanije "Beograd na vodi" rekli su da će u oktobru početi radovi na tom objektu iznad zemlje, kao i da će se stanovi u kuli prodavati za 7.000-8.000 evra po kvadratu, dok je u ostalim zgradama u tom kompleksu cena 3.000 evra po kvadratu.

Vučić je pitao ima li kupaca za te stanove, a kada je čuo da je interesovanje veliko, čestitao je kompaniji.

Pročitajte još - Novi bulevar kičma "Beograda na vodi"

Inače, park koji je obišao predsednik Srbije, biće površine 2,7 hektara, a do sada je uređeno dva hektara.

Biće zasađeno oko 140 sadnica različitog drveća i urađena staza za trčanje, duga blizu 700 metara.

Park ima ima igralište za decu, sportski teren, stolove za stoni tenis, kao i prostor za izlete.

Predsednik je radove obišao sa ministrom finansija Sinišom Malim, gradonačelnikom Zoranom Radojičićem i zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem.
MOLIM GRAĐANE ZA RAZUMEVANjE, IMAĆEMO LEPŠI GRAD

Predsednik Aleksandar Vučić izvinio se danas i zamolio za strpljenje i razumevanje Beograđane zbog radova u centru prestonice, koje im zadaju muke, jer se, ističe, sve radi kao bi grad bio uređeniji i bolji za život.

Dodao je da je obišao Beograd i da se uverio da je dobar deo grada raskopan zbog radova, kao i da je dobio fotografije iz Novog Sada i iz delova Niša.

Zato je istu molbu, za strpljenje i razumevanje, imao i za žitelje tih gradova.

"Nemamo drugo vreme, osim u periodu od aprila do novmbera da radimo i molim Beograđane da nam oproste što radimo i želimo da radimo mnogo, jer znam da kod mnogih izaziva nelagodu to što im je duži put do posla. Molim ih za strpljenje", zamolio je predsednik.

"Molim vas, izvinite što vam put do posla duže traje, ali će posle sve biti lepše", rekao je Vučić novinarima nakon obilaska radova na uređenju parka u "Beogradu na vodi".

Vučić je zamolio građane da razumeju da se sve radi kako bi gradovi bili uređeniji, što znači i njihov bolji životni standard, kao i zbog bržeg ekonomskog napretka, jer će to dovesti turiste koji će u gradovima trošiti novac.

Primera radi, naveo je i da će u "Beogradu na vodi" biti jedan od najllepših bulevara, Vudro Vilson avenija, koja će, kaže, biti "beogradski Šanzelize".

Vučić je rekao i da će taj park u "Beogradu na vodi" biti jedan od najlepših u gradu i naveo da se očekuje da bude otvoren u naredna dva meseca.

Predsednik je ukazao da je Beograd danas 15 odsto pokriven zelenilom, što je za 0,6 odsto više nego 2014. godine, te da je važno da se taj procenat poveća na 20, pa i na 25 odsto.

"Važno je da ćemo uraditi sve što možemo da ozelenimo što više površina, ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, i drugim gradovima, gde će država pomoći sa pošumljavanjem i ozlenjivanjem", rekao je Vučić.

On je dodao da za to ima sredstava zahvaljujući teškom i napornom radu i uspešno sprovedenim reformama.


VUČIĆ:POKREĆEMO INVESTICIONI CIKLUS VREDAN DO 10 MILIJARDI EVRA


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će pre kraja godine biti pokrenut novi i do sada najveći investicioni ciklus u zemlji, vredan između pet i 10 milijardi evra za razvoj i napredak Srbije.


Vučić je dodao da će taj investicioni ciklus biti završen za četiri ili pet godina i da će podrazumevati projekte za razvoj cele Srbije.


"Razgovarao sam danas sa predsednicom vlade i ministrom finansija Sinišom Malim, i pre Nove godine izaći ćemo sa novim predlogom velikog, do sada najvećeg, investicionog plana za razvoj i napredak Srbije. Sada imamo prvi put priliku da to uradimo", rekao je Vučić novinarima obilazeći park Beograda na vodi.


Kaže da je bilo besmisleno 2012. ili 2013. da se tako nešto pokreće, jer se tada naša zemlja "davila i borila za vazduh".


Vučić ističe da danas možemo to da uradimo, da će biti uložen novac u velike i kapitalne infrastrukturne projekte i izrazio očekivanje da će te investicije podići privredni rast zemlje tako da će biti više od pet ili šest odsto.


Pročitajte još - Kina sprema 10 investicionih projekata za Srbiju


Predsednik ističe da će investicija biti u celoj zemlji i da će biti ulženo u kanalizaciju, vodovod, precištače za otpadne vode i sve drugo u čemu zaostajemo za Zapadnom Evoropom.


"Zatim u metro, autoputeve, prugu, železnički Koridor 10 do Preševa i Dimtirovgrada... Sve ćemo da završimo u narendih nekoiko godina. Naporavićemo jedan novi plan i veliki program koji će zaposliti celu Srbiju", istkaao je on.


Posebno ćemo da radimo u narednom periodu i sa svim važnim svetskim institucijama oko formiranja investicionog plana koji će biti ubeđlivo najveći u modrenoj istoriji, koji će verujem potpuno rešiti problem nezaposlenosti, dodao je Vučić