SVE Beograđanke koje rode treće dete moći će da ostvare pravo na novčano davanje elektronski preko portala Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu. Unapređena verzija informacionog sistema "Bebo, dobro došla na svet" je u skladu sa novom odlukom o dodatnim oblicima zaštite porodilja u Beogradu koja je stupila na snagu 10. jula.

Porodilje su dosad mogle da podnesu zahtev za tri novčana davanja: novčano davanje porodilji, nezaposlenoj porodilji i porodilji za prvorođeno dete. Stupanjem na snagu ove odluke, omogućeno im je da nezavisno od visine prihoda ostvare pravo i na četvrtu pomoć u iznosu od 30.000 dinara.


PROČITAJTE JOŠ:
Vesić: Savamala se ponovo rađa

Kancelarija za IT i elektronsku upravu je od 1. jula pustila unapređenu verziju usklađenu sa novim uslovima za ostvarivanje prava na roditeljski dodatak shodno izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, koji predviđa da roditelji za prvo dete jednokratno dobijaju 100.000 dinara, za drugo dete 10.000 dinara mesečno dve godine, za treće dete po 12.000 dinara mesečno deset godina, a za četvrto 18.000 dinara mesečno deset godina.