Bir fest dobiće podršku grada i države

V.N.

24. 06. 2018. u 20:33

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, na izložbi posvećenoj festivalu piva na Kalemegdanu, o značaju manifestacije. Ovo je najveći pivski festival u ovom delu Evrope

Бир фест добиће подршку града и државе

Foto Beoinfo

U SUSRET 16. izdanju festivala piva "Bir festa" koji se održava od 15 do 19. avgusta na Ušću, osnivač, "Beogradska kulturna mreža", uz podršku Grada Beograda, organizovala je na Kalemegdanu izložbu najboljih fotografija nastalih tokom proteklih 15 godina

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obratio se juče prisutnima na otvaranju izložbe na Savskom šetalištu i zahvalio se svima koji su u proteklih petnaest godina učestvovali u organizaciji "Bir festa".

- Ovo je najveći pivski festival u ovom delu Evrope, ali i najveći u našoj zemlji, koji godišnje okupi oko 500.000 posetilaca. To je razlog zbog kojeg ga Grad Beograd na poseban način podržava, ove godine još snažnije, a od sledeće će i Vlada Srbije stati iza festivala. Tako, neće biti samo beogradski, već će dobiti i nacionalni značaj - istakao je Vesić.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, precizirao je da Beograd ove godine na otvorenom ima oko šest stotina manifestacija.

Pročitajte još: "Bir fest": Muzika na tri bine

- "Bir fest" prevazilazi naš region, i po njemu smo prepoznatljivi u čitavom svetu - istakao je on.

"ORTODOKS KELTS"

MUZIČAR Aleksandar Petrović - Aca Seltik napomenuo je da je veoma ponosan na činjenicu da su "Ortodoks Kelts" svirali na svakom "Bir festu", po čemu su jedinstveni, i izrazio nadu da će tako biti i ubuduće. Za "Bir fest" je rekao da je on druga kuća ovog benda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Klozetka solja

25.06.2018. 00:41

Bir fest, koliko ja znam pretvara svako mesto gde se odrzava u jednu veliku klozetsku solju pijandura koji ne mogu da podnesu alkohol. Nema nista odvratnije nego nego festivali orgijanja alkoholom.

To su samo koncerti

25.06.2018. 11:03

@Klozetka solja - gde se toči pivo... sa festivalom piva nema veze.

MatijaBG

26.06.2018. 07:23

Jedna u nizu " manifestacija" koja Beograd u toku leta pretvara u jezivo mesto za život. Na žalost, nemam tu čast kao većina "Beograđana", da imam baku i dedu na selu, pa da mogu da provedem lepo leto....neki baš ne znaju da cene lepotu koju im je Bog dao, već se stide toga i na silu žele postati Beogradžanima,