IZGRADNjA luksuznog hotela "Hilton" počeće 17. aprila, kada će investitor položiti kamen temeljac na novom gradilištu, saznaju "Novosti". Prvi radovi na izravnavanju zemljišta na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina otpočeli su pre nekoliko dana. Da bi se to dogodilo, sa ove lokacije u srcu Beograda odneto je nekoliko kamiona smeća.

Novi objekat međunarodnog lanca hotela "Hilton hotels end rizorts", koji će se prostirati na ukupno 32.418 kvadrata uključujući četiri podzemne etaže, uskoro će nići i u Beogradu.

Radovi na izravnavanju terena, koje izvodi kompanija "Siti roud grup" počeli su pre četiri dana, a rok za završetak je sredina aprila, kada će biti svečano otvaranje gradilišta.

- Polaganje kamena temeljca zakazano je za 17. april, čemu će prisustvovati i sam investitor, kao i predstavnici Vlade Srbije i grada Beograda - kaže izvor "Novosti".

Prvi hotel ove franšize u Srbiji imaće 250 soba i apartmana, raspoređenih na osam spratova, a, prema nacrtu projektnog biroa, ZAP ulaz u objekat biće na uglu ulica dva kralja.

Na krovu hotela planiran je restoran sa otvorenom terasom, odakle će pogled preko Manježa pucati do Novog Beograda. Poseban deo činiće ozelenjeno unutrašnje dvorište od 1.200 kvadrata koje će krasiti pozornica.

Rok za završetak radova i izvođač biće obelodanjeni tek nakon polaganja temeljca.


GRADNjA BILA NAJAVLjENA ZA 2009.

ZEMLjIŠTE zaraslo u korov između ulica dva kralja u više navrata raščišćavali su radnici.

Tokom protekle jeseni uklonjena je i stara tabla sa podacima o investiciji, prema kojoj je posao trebalo da bude završen pre četiri godine. Na njoj je, osim slike budućeg izgleda hotela, pri dnu bilo naznačeno da je datum početka radova 16. oktobar 2009. godine, a rok za završetak do 31. marta 2012.