JOŠ JEDAN KORAK DO PERFEKTNE SEZONE: Peruđa je veliki favorit u finalu protiv tima koji je savladala tri puta ove sezone

V.M.

18. 04. 2024. u 12:50

U prvoj utakmici finala italijanske odbojkaške Superlige, Peruđa će ugostiti Moncu (20.30).

ЈОШ ЈЕДАН КОРАК ДО ПЕРФЕКТНЕ СЕЗОНЕ: Перуђа је велики фаворит у финалу против тима који је савладала три пута ове сезоне

Foto Profimedia

Sjajne igre koje je pružala tokom čitave sezone, Peruđa je opravdala u plej-ofu zauzevši mesto u finalu. Tokom regularnog dela kampanje bila je druga na tabeli, a uz to je osvojila čak tri trofeja, Kup i Superkup Italije, uz Svetsko klupsko prvenstvo.

Anđelo Lorenzeti je svojim dolaskom na klupu vratio velikana na pobedničku stazu posle razočaravajuće prošle sezone i zaslužuje velike pohvale koje dobija od odbojkaških fanova širom sveta.

Što se tiče plej-ofa, Đaneli i kompanija su pokazali sav svoj kvalitet u njegovom dosadašnjem toku jer su izgubili samo jedan meč na putu do finala. U prvoj rundi rutinski su savladali Veronu sa 3:0 u seriji, dok im je protiv Milana bilo nešto teže, ali su i tu na kraju slavili poprilično ubedljivo sa 3:1.

Nalaze se nadomak perfektne sezone i osvajanja sva četiri moguća trofeja, a na putu im stoji Monca koja je iznenadila svojim plasmanom u finale.

Gosti su plej-of dočekali sa pete pozicije i uspeli su da naprave dva velika iznenađenja na putu do borbe za trofej. Prvo su u pet mečeva savladali Lube (3:0), a nakon toga su napravili šokantan preokret protiv branioca titule Trentina.

Gubili su sa 0:2 u seriji i delovalo je da su gotovi, međutim, Masimo Ečeli je u trećem meču napravio veliku promenu, zamenio je korektora Švorca primačem Lepkijem što se pokazalo kao pun pogodak. Njegovi izabranici su od tada ''proigrali'', vezali tri pobede nad šampionom i plasirali se u finale, što automatski znači igranje u Ligi šampiona iduće sezone.

Današnji rivali su se susreli tri puta ove sezone i Peruđa je upisala tri ubedljive pobede, dve u prvenstvu (po 3:0) i jednu u finalu Kupa Italije (3:1).

Očekujemo da domaćin silovito otvori finale i rutinski slavi pred svojim navijačima u ''Pala Bartonu''.

NAŠ TIP: Hendikep setova 1 (-1,5) (kvota 1,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja