OSVETA LENARDA I DRUŽINE: Klipersima potrebna pobeda kako bi se što bolje pozicionirali pred plej-of

V.M.

27. 03. 2024. u 14:16

KOŠARKAŠI Los Anđeles klipersa će večeras gostovati Filadelfija seventisiksersima (0.30).

ОСВЕТА ЛЕНАРДА И ДРУЖИНЕ: Клиперсима потребна победа како би се што боље позиционирали пред плеј-оф

Foto Profimedia

Ulazimo u samu završnicu regularnog dela sezone i vode se velike bitke oko pozicija koje garantuju prednost domaćeg terena u plej-ofu, a jednu takvu upravo vode Klipersi. 

Trenutno su četvrti na tabeli Zapadne konferencije, ali imaju isto pobeda kao i petoplasirani Pelikansi, odnosno jednu više od šestoplasiranih Maveriksa. Ipak, odigrali su po meč manje od njih, zato je večerašnji susret veoma bitan za njih pošto se eventualnim trijufmom mogu odvojiti od najbližih pratilaca.

Dodatni motiv biće im i to što su pre par večeri poraženi upravo od Filadelfije, 40 kombinovanih poena Lenarda i Pauvela nije bilo dovoljno za trijumf, jer su kod Seventisiksersa raspoloženi bili Heris, Meksi i Pejn koji su zajedno postigli 71 poen i tako doneli vredan trijumf svom timu (121:107).

Nakon tog meča domaćin je poražen pred svojim navijačima i od Pejsersa (116:133) i biće oran da se večeras vrati na pobedničku stazu.

Sa druge strane, povreda Embida je osakatila sve šanse Filadelfije da može do dobre pozicije pred plej-of, a sada je i pitanje da li će igrati u njemu jer je trenutno sedma na Istoku. Ima dve pobede manje od šestoplasirane Indijane koja je odigrala meč više, ali ako se pogleda forma izabranika Nika Nursa, izglednije je da će nasupati u plej-inu.

Pomenuti trijumf nad Klipersima bio im je jedan od retkih, četvrti na poslednjih deset duela i zbog toga mnogi misle da neće sustići Indijanu.

Ono u šta se uzdaju domaćini je povratak Embida na teren pred doigravanje, najnovije vesti iz grada bratske ljubavi kažu da bi početkom aprila trebalo da krene ozbiljno da se priprema za utakmice i da ga za otprilike dve nedelje možemo očekivati na parketu.

Verujemo da će Lenard i Džordž biti bolji nego pre par večeri i tipujemo ''osvetu'' Klipersa.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!