PARTIZAN JE DOŽIVEO ŠOK U ABA LIGI: Crno-beli žele da se vrate na pobednički kolosek!

M.M.

28. 12. 2023. u 13:43 >> 13:43

PARTIZAN će u 17. kolu Evrolige ugostiti Virtus u meču koji se igra od 18 časova i 30 minuta u "Štark areni".

ПАРТИЗАН ЈЕ ДОЖИВЕО ШОК У АБА ЛИГИ: Црно-бели желе да се врате на победнички колосек!

FOTO: ABA liga

Crno-beli su nakon dobrog perioda i devet uzastopnih pobeda pretrpeli dva poraza. Nakon okršaja u Madridu i moglo bi se reći očekivanog poraza od aktuelnog šampiona Evrope, izabranici Željka Obradovića nisu mogli da izađu na kraj sa ekipom Zadra.

Zadrani su prikazali sjajnu partiju, a "parni valjak" je odigrao daleko ispod svog nivoa. Odbrana crno-belih nije mogla da zaustavi Luku Božića koji je imao učinak od 26 poena, 9 skokova i 9 asistencija. U poraženom taboru najviše se istakao Tristan Vukčević sa 16 pogodaka, Zek Ledej je dodao 11, dok je Pi-Džej Doužer meč završio sa 10.

Partizan je u dosadašnjem delu Evrolige upisao devet pobeda i sedam poraza i nalazi se u gornjem delu tabele sa istim skorom kao i još šest ekipa.

Prva udarna igla na evrosceni je kapiten Kevin Panter koji u proseku ubacujuje 14 poena, dok je iza njega Džejms Naneli sa 13,1. Bruno Kaboklo se pokazao kao dobro pojačanje, Brazilac u proseku ima 12,6 poena, a od njega se očekuju još bolje partije kako sezona odmiče.

Aktuelni šampion ABA lige u proseku ubacuje 85,8 poena po utakmici i to ga čini trećom najefikasnijom ekipom u Evropi.

Sa druge strane izabranici Luke Bankija igraju iznad očekivanja, imaju skor 11-5 i nalaze se na deobi drugog mesta zajedno sa Barselonom.

Prve napadačke opcije su Tornike Šengelija i Marko Belineli koji važe za sjajne individualce. Džordan Miki je takođe neko ko je standardan, nekadašnji košarkaš Himkija prosečno ubacuje 9,8.

Ovi rivali su se prošle sezone sastali dva puta i Partizan je slavio u oba navrata.

Panter i kompanija će igrati pred svojim navijačima i to će im davati vetar u leđa. Retko ko može da se izbori sa pritiskom koji stvaraju "grobari" te verujemo da to neće poći za rukom ni Virtusu.

Očekujemo pobedu Partizana!

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: H1 -4,5 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!