PARTIZAN GOSTUJE ZADRU: Crno-bele nije poremetio poraz od Reala!

M.M.

24. 12. 2023. u 08:52 >> 08:53

KOŠARKAŠI Partizana će u 13. kolu ABA lige gostovati Zadru.

ПАРТИЗАН ГОСТУЈЕ ЗАДРУ: Црно-беле није пореметио пораз од Реала!

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli su u sjajnoj formi, igraju kvalitetnu košarku, međutim, u prethodnom kolu Evrolige su naišli na nepremostivu prepreku.

Nisu mogli Obradovićevi puleni da naprave senzaciju u prestonici Španije. Snaga Real Madrida ove sezone je neverovatna i radi se o najdominantnijoj ekipi u poslednjih nekoliko godina.

"Kraljevi" su od samog starta jasno dali do znanja košarkašima Partizana da će im pristup biti maksimalno ozbiljan. Prva violina u napadu bio je Džanan Musa koji je meč završio sa 23 poena, dok su Mario Hezonja i Vensan Poarije dodali po 14.

U poraženom taboru najviše se istakao Bruno Kaboklo sa 18 pogodaka, Tristan Vukčević je ubacio 12, dok je Balša Koprivica sakupio 11. Džejms Naneli, Zek Ledej, Pi-Džej Doužer i Kevin Panter su bili van ritma, zajedno su ubacili 21 poen.

"Parni valjak" je u dosadašnjem delu Evrolige upisao devet pobeda i sedam poraza i nalazi se u gornjem delu tabele.

Šampion ABA lige je u regionalnom šampionatu već pretrpeo tri poraza i biće mu teško da dođe do prve pozicije.

Prvi strelac Partizana u pomenutom takmičenju je Frenk Kaminski koji ubacuje 13 poena u proseku, iza njega je povređeni Aleksa Avramović koji postiže 10,9. Kapiten Kevin Panter je uglavnom rezervisan za evroscenu i nema veliku minutažu, u proseku na parketu provodi tek 16 minuta.

Iako su doživeli tri poraza, crno-beli imju najjači napad i najkvalitetniju odbranu u ligi, u proseku postižu 95,5 poena, a primaju 74,3. Treba istaći da su izabranici Željka Obradovića prvi i po procentu ubačenih šuteva iza linije 6,75 (40,6%).

Danas će na megdan stići ekipa koja je u dosadašnjem delu sezone upisala šest pobeda i isto toliko poraza.

Prvi strelac tima je Luka Božić koji je u prelaznom roku bio nadomak Partizana. Dvadesetsedmogodišnjak iz Bjelovara ove sezone ima prosek od 24,8 poena, 8,9 skokova i 5,9 asistencija.

Zadrani su prošle nedelje savladali FMP u gostima a Luka je postao prvi igrač u istoriji ABA lige sa dva zabeležena tripl-dabla. Protiv "Pantera" je imao učinak od 28 poena, 12 uhvaćenih lopti i 11 dodavanja.

Do sada je odigrano 12 kola, a zanimljivo je da je ovaj momak čak šest puta poneo priznanje najkorisnijeg igrača kola.

Naša procena je da će danas granica poena biti prebačena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: +167,5 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)