CRVENO-BELI DOČEKUJU "MANEKENE": Teodosić i ekipa na krilima navijača ruše protivnika!

M.M.

24. 11. 2023. u 10:46 >> 10:46

CRVENA zvezda će u desetom kolu Evrolige ugostiti Milano.

ЦРВЕНО-БЕЛИ ДОЧЕКУЈУ МАНЕКЕНЕ: Теодосић и екипа на крилима навијача руше противника!

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli još uvek ne mogu da računaju na Branka Lazića, Adama Hangu međutim, na tim pozicijama imaju i te kako kvalitetne zamene.

Prvi strelac ekipe je Nemanja nedović koji prosečno ubacuje 12,4 poena, momak iz Nove Varoši je u prošlom kolu protiv Olimpijakosa brojao do 26, odmah iza njega je Luka Mitrović koji za 22 minuta na parketu postiže 11,3. Krilni centar je i prvi skakač ekipe sa nešto više od 5 uhvaćenih lopti po utakmici.

Za razigravanje ekipe je zaduženo dobro poznato lice. Miloš Teodosić je prvi asistent sa 5,2 dodavanja po meču. Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije je prošle nedelje u duplom kolu bio jako dobar i poenterski, u proseku je imao 16,5 poena.

Drugi plejmejker je Jago Dos Santos koji je imao nekoliko dobrih trenutaka u Crveno-belom dresu, treba istaći njegovu trojku kojom je srušio Bajern Minhen, dok je jako dobar bio i protiv Fenerbahčea.

Od Šabaza Nejpira se više očekivalo ali verujemo da prolazi kroz period adaptacije i da će ovaj izuzetno kvalitetan igrač pokazati zašto je doveden u ekipu sa Malog Kalemegdana. Da maleri ne idu uvek sami pokazalo se i u prvim minutima meča protiv Fenerbahčea kada je Amerikanac doživeo povredu nosa ali navijače i stručni štab svakako raduje to što se Šabaz vratio treninzima prethodnih dana i konkuriše za tim na večerašnjem susretu.

Zanimljivo je da je Crvena zvezda ekipa koja je u prethodnih devet kola ubacila najviše trojki(98). Crveno-beli su takođe lideri i kada je u pitanju skok u napadu, prosečno imaju preko 11 ofanzivnih skokova.

Prošle nedelje su Sferopulosovi puleni bili polovični u najelitnijeme evropskom takmičenju, "demolirali" su Fenerbahče na svom terenu rezultatom 87:56, da bi kasnije u dvorani "Mira i prijateljstva" pretrpeli poraz od Olimpijakosa.

Meč osmog kola regionalne ABA lige koji su igrali sa Mornarom bez problema su rešili u svoju korist (95:75).

Danas će na megdan stići klub sa velikom tradicijom. "Manekeni" u poslednjih nekoliko godina mnogo ulažu u tim, međutim, nikada nisu uspeli da slože sve kockice. Kao i prošle sezone, Etore Mesina ima velikih problema sa organizacijom igre, Kevin Pengos je napustio klub pre samo nekoliko dana.

"Prva violina" ekipe je Nikola Mirotić koji je ove sezone prešao iz Barselone. Bivši reprezentativac Španije na terenu provodi 29 minuta i u proseku ubacuje 19 poena. Najveća podrška mu je Ševon Šilds sa 15,7.

Bez pravog plejmejkera je jako teško pa su visoki igrači rešili da preuzmu i tu ulogu. Johanes Vojtman je prvi asistent sa 3,3 dodavanja po utakmici.

Košarkaši Milana su nakon poraza od Virtusa uspeli da savladaju Anadolu Efes na svom parketu. Bila je to njihova tek treća pobeda u ovoj sezoni. Nešto kasnije su bili bolji od Venecije u okviru domaćeg šampionata.

Naša procena je da će crveno-beli na krilima navijača upisati još jedan trijumf.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave