"ORLOVI" IGRAJU ZA BORIŠU: "Stari lisac" je spremio katance za zvezdu Kanade!

M.M.

08. 09. 2023. u 08:17 >> 08:17

KOŠARKAŠI Srbije će se u polufinalu Svetskog prvenstva sastati sa Kanadom. Utakmica će se igrati u Manili sa početkom u 10.45.

ОРЛОВИ ИГРАЈУ ЗА БОРИШУ: Стари лисац је спремио катанце за звезду Канаде!

FOTO: FIBA.Basketball

Izabranici Svetislava Pešića su dobro počeli šampionat, međutim, imali su i dosta nedaća tokom prve faze. Najpre su probleme sa povredama imali Filip Petrušev i Aleksa Avramović, da bi kasnije čitava nacija doživela pravi šok kada je saznala da je Boriša Simanić morao biti hitno operisan.

Bivši košarkaš Crvene zvezde je saigračima pružio podršku pre četvrtfinalnog duela i to je momcima dalo dodatni vetar u leđa. Iako je teško igrati posle čitave ove situacije, naši reprezentativci su u četvrtfinalu bili i više nego briljantni.

"Orlovi" su Litvancima održali čas košarke, a 40 minuta igre možemo slobodno nazvati košarkaškom klinikom. Odbranu su odigrali na visokom nivou, a najistaknutiji je bio Aleksa Avramović koji je protivničke igrače potpuno izbacio iz ritma.

Bogdan Bogdanović je izvukao pouku iz meča sa Italijom i sada igra kao pravi kapiten. Kada su Maksvitisovi puleni bili u naletu tokom prvih pet minuta, košarkaš Atlante je sjajnim prodorima održavao rezultatski priključak.

Rival je bio toliko nemoćan da jednostavno nije postojao "plan B", a konačan rezultat glasio je 87:68.

Bogdan je bio najefikasniji pojedinac na terenu sa 21 poenom, dok ga je pratio sjajni Filip Petrušev koji je brojao do 17. Stefan Jović je takođe bio briljantan, svojim iskustvom je uneo potpunu smirenost u igri, a duel je završio sa 11 poena.

Bilo je pitanje može li Nikola Milutinov izdržati nalete Jonasa Valančijunasa, dokazao je da i te kako može, limitirao je litvanskog centra na samo 11 poena, dok je on sam dodao 8.

Kanađani su u četvrtfinalu savladali Sloveniju i samim tim nam uručili zasluženu vizu za Olimpijske igre. Srbija je tako dobila na papiru težeg protivnika, međutim, upravo zbog toga će odigrati rasterećenije.

Svestan je srpski stručnjak da najveća pretnja preti od Šaj Aleksandera i ne sumnjamo da je "stari lisac" spremio "katance" za zvezdu Oklahome.

Pobednika ovog meča će u finalu čekati bolji iz duela Sjedinjene Američke Države/Nemačka.

Naši momci će se boriti svim silama i vreme je da se ostvari još jedna pobeda za Borišu.

NAŠ TIP: Srbija - Kanada 1 (kvota 2,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?