SRPSKA HEROINA NASTAVLJA BORBU: Nišlijka protiv još jedne velike šampionke

V.D.

08. 07. 2023. u 08:18

BAJKA naše teniserke još uvek traje

СРПСКА ХЕРОИНА НАСТАВЉА БОРБУ: Нишлијка против још једне велике шампионке

Foto Profimedia

Meč koji će otvoriti program na terenu broj dva "Ol Ingland klaba" biće onaj između srpske teniserke Natalije Stevanović i dvostruke šampionke Vimbldona, Petre Kvitove.

Rođena Nišlijka je kao 225. igračica na svetu morala da igra kvalifikacije za najprestižniji Grend slem gde je bez izgubljenog seta savladala tri protivnice i time obezbedila debitantski plasman u glavni žreb koji joj zbog njenog rejtinga nije bio toliko naklonjen.

U prvom kolu čekala ju je nekadašnja najbolja igračica sveta Karolina Pliškova koja je trenutno 19. teniserka na WTA listi. Bukmejkeri su davali minimalne šanse našoj teniserki a u prilog tome govori i kvota na njenu pobedu koja je iznosila 8,5 međutim imali smo priliku da gledamo najveće iznenađenje na ovogodišnjem turnira.

Natalija je za svega 66 minuta prosto počistila sa terena poznatu Čehinju rezultatom 2:0 (6:2, 6:3) i tako ostvarila najveću pobedu u svojoj karijeri kroz koju su je pratili brojni zdravstveni problemi.

U drugom kolu rivalka je bila 122. igračica sveta Tamara Korpač. Srpska teniserka je u prvom setu prilikom rezultata 3:2 zatražila medicinsku pomoć zbog problema sa pritiskom. Nakon ukazane medicinske pomoći izgubila je brejk ali ga već u sledećem gemu nadoknadila i uspela da reši prvi set u svoju korist. U drugom setu je delovalo da će lakše izaći na kraj sa Nemicom ali je sredinom seta upala u malu krizu iz koje je na sreću brzo izašla i uspela da zabeleži istorijski proboj u treće kolo koji će joj doneti i najviši plasman u karijeri.

Natalija je u novembru 2019. godine bila 162. teniserka sveta. U karijeri je zaradila 420 000 dolara a plasmanom u treće kolo će toj svoti pridodati i novih 165 810 dolara i 130 poena pa će nakon ovog turnira napredovati za minimum 80 pozicija.

Danas, sa druge strane mreže stajaće teniserka koja je osvojila 31 titulu i dva Vimbldona (2011,2014) a u karijeri je zaradila skoro 37 miliona dolara.

Kvitova je u prva dva kola savladala Jasmin Paolini sa 2:1 i Aleksandru Sašnovič sa 2:0 u setovima.

Čehinja je jedan od favorita za osvajanje trofeja i apsolutni favorit protiv naše teniserke ali hrabra Natalija je do sada pokazala da poseduje kvalitet i hrabrost i verujemo da dvostrukoj šampionki neće biti lako da nastavi borbu ka trećem trofeju na Vimbldonu.

NAŠ TIP: UG +17,5 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave