SRBIN PROTIV BIVŠEG KLUBA! Sjajni Vasa Micić i Efes jure petu uzastopnu pobedu

V.M.

09. 12. 2022. u 09:25 >> 09:25

ŽALGIRIS iz Kaunasa će u ''Žalgiris areni'' od 19 časova dočekati Anadolu Efes.

СРБИН ПРОТИВ БИВШЕГ КЛУБА! Сјајни Васа Мицић и Ефес јуре пету узастопну победу

FOTO: Tanjug

Ovo je duel dve ekipe koje igraju solidno u dosadašnjem toku Evrolige i dele isti skor, šest pobeda uz pet poraza. 

Žalgiris je poznat kao ekipa koja se oslanja na jak domaći teren, ove sezone u Litvaniji imaju četiri pobede i iznenađujući poraz koji su doživeli protiv Panatinaikosa u prošlom kolu, 67:81. Problemi za Žalgiris su kada igraju van svoje hale, na gostovanjima imaju dva trijumfa uz četiri izgubljene utakmice. Iako ima dosta skupljih i po imenima jačih ekipa, Litvanci iz sezone u sezonu pružaju partije iznad svojih granica i trenutno zasluženo zauzimaju osmu poziciju koja vodi u plejof.

Sa druge strane, Efes je dosta slabo započeo ovogodišnje izdanje Evrolige, ali u poslednje vreme Ergin Ataman je konsolidovao ekipu i vezali su četiri pobede, jedna od njih je bila ona prošlonedeljna kada su savladali Olimpijakos sa 82:71. Nosioci ekipe su najbolji plejmejker Evrope Vasilije Micić koji u proseku beleži 18,2 poena i 6,6 asistencija po meču i najbolji poenter dosadašnjeg toka takmičenja, novopridošlica iz CSKA Vil Klajburn sa 22,4 poena po utakmici. Turci žele da vežu tri uzastopne titule prvaka Evrope, što nije viđeno još od kraja 1980-ih kada je to uradila Jugoplastika (Pop 84).

Pre nego što je potpisao za Efes, Vasa Micić je dve godine proveo u Žalgirisu i bio je deo tima koji je 2018. igrao na fajnal-foru Evrolige gde su u polufinalu izgubili od Fenerbahčea.

Žalgiris je poslednju pobedu u međusobnim duelima imao 2020. godine, a Efes je od tada vezao četiri pobede, poslednji put su igrali 17. marta kada je bilo 71:85 za turski tim.

Ako uzmemo u obzir formu u kojoj se Efes nalazi i istorijat utakmica ovih ekipa, očekujemo njihovu pobedu u gustoj utakmici.


NAŠ TIP: Pobednik meča 2 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)