NOLE PROTIV UMORA I RUDA! Srbin u borbi za šesti trofej

V.D.

20. 11. 2022. u 10:42 >> 10:42

NOVAK Đoković odigraće finale Završnog mastersa u Torinu protiv dvadesettrogodišnjeg Kaspera Ruda.

НОЛЕ ПРОТИВ УМОРА И РУДА! Србин у борби за шести трофеј

FOTO: Tanjug/AP

Srbin je nesumnjivo veliki favorit u sutrašnjem finalu, a jedini problem može mu izazvati fizička sprema. 

Nole je pre dva dana odigrao izuzetno težak meč protiv Danila Medvedeva, a posle pobede u tom duelu koji se odigrao u večernjem terminu, odmah je došao i susret sa Tejlorom Fricom u polufinalnu, i to u dnevnoj sesiji, samo nekoliko sati kasnije.

Amerikanac je pružio dobar otpor srpskom teniseru, pa je Đoković slavio u dva uzastopna taj-brejka.

Igra koju Nole pruža u Torinu daje razloga njegovim navijačima da veruju u osvajanje šeste titule na Završnom turniru, a stiče se utisak da je Đokoviću u finalnom meču veći protivnik umor od samog Norvežanina.

Posle meča sa Fricom, srpski as naveo je da se nije dobro osećao na terenu, kao i da mu je falilo samopouzdanje, ali je, kako to rade pravi šampioni, meč završio u dva seta, pa je, shodno tome, sebi omogućio duže vreme namenjeno oporavku za finale.

Glavni posao u narednim časovima nalazi se pred Novakovim fizioterapeutom Ulisesom Badiom koji će pokušati da pripremi osvajača 21 grend slem titule za predstojeći meč, a srpsko-argentinski tandem izborio se u prošlosti i sa većim problemima.

Sa druge strane terena nalazi se Kasper Rud. Najbolji Norvežanin svih vremena nije imao puno problema protiv Andreja Rubljova, uzevši u obzir njegovu konstantnost u igri i činjenici da je Rus na samom početku meča uključio samodestruktivni mod koji je trajao sve do samog kraja susreta.

Sezona iza Ruda može se okarakterisati kao izuzetno uspešna. Odigrao je dvadesettrogodišnji teniser finale Rolan Garosa i Otvorenog prvenstva Amerike, a pored obezbeđenog učešća u Torinu, odigraće i finale istog, što predstavlja vanserijski uspeh.

Sa igračkog aspekta, Rud je postao stabiliniji igrač u odnosu na prethodne duele sa Noletom - manje greši, servira bolje, a poboljšao je i najslabiju tačku – bekhend. Uprkos tome, i dalje je ranjiv u tom segmentu igre, što će Novak svakako znati da iskoristi.

Igrački kvaliteti nesumnjivo su na strani Đokovića, pa se samo postavlja pitanje da li će umor naškoditi srpskom teniseru u borbi za još jednu titulu.

Verujemo da će Nole u sutrašnjem duelu biti maksimalno motivisan i spreman taman toliko da rutinski dobije meč protiv Ruda, kojeg je savladao tri puta, bez izgubljenog seta.

 

NAŠ TIP: Rud - Đoković 2-2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MEKALUM VOLI DA IGRA PROTIV KINGSA: Organizator igre Pelikansa redovno prebacuje granicu protiv večerašnjeg rivala