SPREMA SE ŽURKA U MADRIDU: Real blizu titule, Barsina sezona na pragu katastrofe

Novosti online

19. 06. 2022. u 09:31

ČETVRTI meč finala plej-ofa ACB lige može da bude poslednji u sezoni.

СПРЕМА СЕ ЖУРКА У МАДРИДУ: Реал близу титуле, Барсина сезона на прагу катастрофе

Foto Tanjug

Košarkaši Reala nadigrali su Barselonu u trećem meču finalne serije sa 81:66, pa sada vode sa 2-1 i imaju dve meč lopte za titulu. Prvu mogu iskoristiti već večeras od 18 časova i to na svom parketu u Madridu. 

Real je čitavim tokom susreta vodio uglavnom dvocifrenom razlikom, ne dozvolivši svom "večitom rivalu" skoro ni u jednom trenutku ozbiljnije da pripreti. Jesu gosti u nekoliko navrata prilazili na podnošljivi zaostatak, ali nikada dovoljno da se ugrozi stečena prednost "kraljevskog kluba".

Štaviše, kako su se četvrtine završavale, tako je vođstvo Reala raslo, s obzirom da je svaku rešio u svoju korist. Ovako skromna izdanja "blaugrane" moraju što pre da se okončaju, s obzirom da im još jedan pehar "visi o koncu", a ima najskuplji tim u istoriji evropske košarke.

Sastav iz prestonice je tako došao na prag 14. titule u ACB ligi, 36. u istoriji kluba, dok Katalonci imaju dve više. 

Real je dominirao na ofanzivnom skoku (15:6), igrao sjajno u odbrani i ukrao loptu rivalu u čak 13 navrata. Barsa je susret okončala sa čak 19 izgubljenih lopti.

Pobednički sastav je sa 14 poena predvodio Gabrijel Dek, dok je pola koša manje dodao Fabijan Kozer. Dvocifrenu su sa po 10 poena bili i Valter Tavares, kao i Serhio Ljulj. Geršon Jabusele je bio na pragu dabl-dabla (po devet poena i skokova), dok je njegov zemljak Vensan Poarje uz šest poena upisao i 10 uhvačenih lopti.

Kod Barse 15 poena Kajla Kjurica koji je na kraju bio prilično usamljen. Nik Kalates je dodao 10 uz šest asistencija i njih dvojica su bili jedini dvocifreni u poraženoj ekipi. MVP Evrolige Nikola Mirotić je brojao do devet, Brendon Dejvis je dodao osam poena.

Navijači će davati ogroman vetar u leđa svojim ljubimcima, a naša procena je da će "kraljevi" to iskoristiti na najbolji mogući način.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)