EUFORIJA DOSTIŽE VRHUNAC: San Francisko će "eksplodirati"

M.M.

13. 06. 2022. u 13:35 >> 00:03

KOŠARKAŠI Golden Stejta ugostiće Boston u petoj utakmici finala NBA lige.

ЕУФОРИЈА ДОСТИЖЕ ВРХУНАЦ: Сан Франциско ће експлодирати

FOTO: AP/Tanjug

Gledamo pravi spektakl, sve ono što bi jedno finale trebalo da pruži to smo i dobili, trenutni rezultat u seriji je 2-2, videli smo dva brejka, Seltiksi su na samom startu osvojili gostujući teren rezultatom 108-120, da bi tri dana kasnije izabranici Stiva Kera izjednačili na 1-1 (107-88).

Serija se zatim preselila u "zeleni grad", momke iz Kalifornije je dočekala vrela atmosfera, prepuni "TD Garden" je bio šesti igrač na terenu svojim ljubimcima koji ih nisu razočarali, trio Tejtum-Braun-Smart je kombinovano ubacio 77 poena i vodio svoj tim do važnog trijumfa (116-100).

Nakon lude noći i velikog slavlja ostala je još jedna utakmica da se odigra u glavnom gradu države Masačusets, mnogi govore i najvažnija, složili bismo se.

Foto: AP

Popularni "Ratnici" su te subote opravdali svoj nadimak, a Stef Kari je još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih igrača u istoriji ove igre, ono što je radio na terenu je nešto što je najbliže savršenstvu kada je u pitanju igra pod obručima, sjajnim potezima je vodio svoj tim do pobede koja bi tek mogla dobiti težinu po završetku finala (97-107).

Ovaj neverovatni plejmejker je meč završio sa 43 poena za 40 provedenih minuta na parketu, pogodio je 7 šuteva iza linije 7,24, najveću podršku je imao u tandemu Tompson-Vigins koji je kombinovano ubacio 35 poena, treba istaći da je Kanađanin imao i 16 skokova.

Kod "zelenih" je najsvetlija tačka bio Džejson Tejtum sa 23 pogotka, Džejlen Braun je dodao 21.

Foto: AP

San Francisko čeka na titulu od 2018. godine, dok su stanovnici Bostona poslednji put prsten videli, sada već davne 2008.

Udokini puleni će pokušati da donesu 18. trofej u klupskoj istoriji, čime bi ostavili Los Anđeles Lejkerse iza njih, dok bi Golden Stejtu ovo bila ukupno sedma.

Očekuju nas još dve, eventualno tri utakmice, Stef Kari i kompanija su vratili prednost domaćeg terena i sada će biti jako teško zaustaviti ih.

Tenzije dostižu svoj maksimum, očekuje nas još jedna luda noć, a nama preostaje samo da uživamo u još jednom istorijskom finalu.

Naša procena je da će domaćin na krilima svojih navijača zabeležiti trijumf i doći na samo jedan korak od pobedničkog postolja.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest