NBA TIP: Spektakl na Floridi!

M.M.

17. 05. 2022. u 13:37

KOŠARKAŠI Majamija ugostiće Boston seltikse u prvoj utakmici finala Istočne konferencije.

НБА ТИП: Спектакл на Флориди!

Foto Profimedia

Mnogi su im predviđali kraj još u prvoj rundi plej-ofa, ali oni su pokazali da su trenutno možda i "najčvršća" ekipa u ligi, granitnom odbranom su zaustavili Kevina Durenta i Kajrija Irvinga i sa 4-0 u seriji započeli svoj pohod ka tituli.

Pobednički šampanjac se 17 puta pio u "zelenom gradu", isto toliko puta se otvarao samo još u Los Anđelesu. Ova dva kluba su rekorderi po broju titula, ukupno ih imaju 34, zaista neverovatno.

Možda je upravo ova sezona ta kada će se Seltiksi osamiti na vrhu, ako je neko spreman da vodi ekipu ka istorijskom uspehu, onda je to svakako momak sa univerziteta Djuk Džejson Tejtum.

Ovaj sjajni dvadesečetvorogodišnjak je protiv Milvokija pokazao da ima "čeličnu psihu", njegov tim je u seriji konstantno bio u zaostatku. Kada su Baksi imali prvu meč loptu na svom parketu, nekada treći pik na draftu je prikazao neverovatnu partiju, ubacio je 46 poena i obezbedio da se sudbina odlučuje u čuvenom TD Gardenu.

Dva dana kasnije Seltiksi su pred svojim navijačima "demolirali" Janisa i kompaniju, posle 48 minuta na semaforu je stajalo 109-81, slavlje je počelo, Boston je u finalu Istoka.

Foto Profimedia

Večeras će se njihov san nastaviti na Floridi, gostuju klubu koji je tri puta bio šampion najjače lige na svetu, i šest puta prvak konferencije, poslednji put 2020. godine.

Majami je predvođen sjajnim Džimijem Batlerom, momkom koji obožava plej-of utakmice, i koji je sa prosekom od 27,5 poena protiv Filadelfije, i ukupnim rezultatom 4-2, uveo svoj tim u finale.

Izabranici Erika Spolstre su u prvoj rundi izbacili Atlantu rezultatom 4-1, naš Bogdan Bogdanović i saigrači su u toj seriji bili bez šansi.

Jedno je sigurno, igraće se "strašne" odbrane, kako se budemo bližili kraju, verujemo da ćemo gledati sve manji broj poena.

Obe ekipe pucaju od samopouzdanja, očekuje nas pravi spektakl, a nama preostaje da uživamo u dobroj košarci.

Naša procena za večeras je da će ovi rivali prebaciti zadatu granicu.

NAŠ TIP: +202,5 (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!