BODOVI OSTAJU NA "OLD TRAFORDU": Od Barnlija se mnogo više očekivalo ove sezone

O. M.

27. 04. 2024. u 08:00

MANČESTER junajted dočekuje ekipu Bernlija u 35. kolu engleske Premijer lige.

БОДОВИ ОСТАЈУ НА ОЛД ТРАФОРДУ: Од Барнлија се много више очекивало ове сезоне

Foto: Profimedia

"Crveni đavoli" se grčevito bore za plasman u evro-kupove na jesen, dok je Barnli u poziciji da se bori za opstanak. Biće ovo druga uzastopna utakmica Junajtedas protiv ekipa sa dna tabele. Pre nekoliko dana, u zaostaloj utakmici 29. kola protiv "Fenjeraša" Šefild junajteda, viđena je prava drama, a "đavoli" su posle preokreta zahvaljujući inspiraciji Bruna Fernandesa osvojili sva tri boda.

Na ruku im je išao i poraz Njukasla od Kristal palasa pa su pretekli "svrake" na tabeli i došli na šestu poziciju koja garantuje Ligu konferencija. nije daleko sada ni petoplasirani Totenhem, naročito pošto "pevce" za dva dana očekuje derbi protiv Arsenala. Osim toga, Junajted je pre nekoliko dana izborio drugo uzastopno finale Ef-Ej kupa pa se može i preko najstarijeg klupskog takmičenja na svetu dokopati Lige Evrope.

Ipak, način na koji je Junajted izborio to finale ne uliva mnogo nade u srca navijača. Imali su vođstvo od 3:0 u 70. minutu, da bi neobjašnjivo ispustili svoju prednost pre nego što su na kraju pobedili na penale, ali tek nakon što je ''nebeskoplavima'' VAR zbog malog ofsajda poništio gol u 120. minutu za koji se tada mislilo da je pobedonosni.

Menadžer Erik ten Hag je nakon meča insistirao da to popodne nije bilo neprijatno za njegovu ekipu, ali holandski stručnjak nije bio uverljiv, kao što nije uverljivo ni njegovo vođenje tima pa su sve manje šanse da će ostati na klupi i naredne sezone. Pominje se Tomas Tuhel kao naslednik, ali pitanje je koliko i Nemac može da probudi uspavanog giganta. Problemi na "Old Trafordu" duboko su ukorenjeni, a tome je ovih dana govorio i nekadašnji menadžer Žoze Morinjo koji je istakao da u klubu još sede neki ljudi koje je još on za svog mandata pokušavao da otera.

U finalu će igrati sa Mančester sitijem, koji im je prošle godine uzeo pehar ispred nosa, na putu do osvajanja "triple krune". Trenutna forma obe ekipe nagoveštava da će scenario finala biti isti kao i prošlog maja, pa bi Junajtedu bilo bolje da se koncentriše na ove utakmice u Premijer ligi koje može da dobije. Ali, kako su se mučili protiv Šefild junajteda, pitanje je koliko će biti uspešni i na ovom drugom frontu do kraja.

Menadžer Barnlija Vensan Kompani zna ponešto o pobeđivanju Junajteda još iz vremena dok je igrao za Siti, mada je kao šef struke Barnlija doživeo oba poraza u dosadašnjim duelima, a Barnli na njima nije postigao gol. Bilo je 2:0 za Junajted u osminui finala Liga kupa prošle sezone i 1:0 na "Terf muru" jesenas.

Barnli je bio toliko dominantan u Čempionšipu prošle sezone da se očekivalo mnogo više od njih u Premijer ligi. Ipak, ove sezone su ostvarili samo pet pobeda, osam remija i 21 poraz. Imaju drugu nalošiju gol-razliku, odmah iza Šefild junajteda.

Kompani je u poslednje vreme po sopstvenim rečima ohrabren igrom svojih pulena, mada rezultatima ne može da bude zadovoljan.Odigrali su tri remija, jednu pobedu i jedan poraz u poslednjih pet mečeva i odaju utisak kao da im uvek treba samo malo da osvoje bodove.

Prošlog vikenda su pobedili Šefild junajted sa 4:1. Postigli su četiri gola u periodu od 38. do 71. minuta. Bili su maštoviti u napadu, bilo je jasno da imaju drugačija rešenja za odbranu domaćih i ovom pobedom uneli su malu iskru svetla u mračnu sadašnjost na dnu tabele.

Pre toga su remizirali sa Brajtonom 1:1, izgubili od Evertona 1:0, remizirali sa Vulvsima 1:1 i sa Čelsijem 2:2. Upisali su i pobedu od 2:1 protiv Bretforda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)