HAJDENHAJM ZNA KAKO SA JAKIM EKIPAMA: "Bikovi" se bore za četvrto mesto koe im verovatno neće ni trebati za plasman u Ligu šampiona

O. M.

20. 04. 2024. u 12:25

RB Lajpcig gostuje Hajdenhajmu u 30. kolu nemačke Bundeslige.

ХАЈДЕНХАЈМ ЗНА КАКО СА ЈАКИМ ЕКИПАМА: Бикови се боре за четврто место кое им вероватно неће ни требати за пласман у Лигу шампиона

Foto: Profimedia

Šampion je odavno poznat a od prošlog kola i matematički to je Bajer iz Leverkuzena, koji je tako prekinuo višegodišnju dominaciju Bajerna. Bavarci takođe idu u Ligu šampiona, kao i Štutgart, dok se za četvrto mesto bori Lajpcig, sa Dortmundom.

Ta trka, sve je izvesnije, neće biti takmičarska jer će po svemu sudeći Nemačka dobiti i peto mesto u Ligi šampiona, iako Engleska ima još neke teoretske šanse.

Što se tićče Hajdenhajma, ova ekipa je jedno od prijatnijih iznenađenja. U svojoj debitantskoj sezoni u elitnom razredu nemačkog fudbala ne samo da su gotovo izvesno obezbedili opstanak, nego pet kola pre kraja imaju samo pet bodova manje od mesta koje vodi u Evropeu na jesen i to sa utakmicom manje od Augzburga.

Da ih u poslednje vreme ne drma rezultatska kriza bili bi možda već sad na poziciji koja vodi u Ligu konferencija ili možda čak Evrope, ali su u osam utakmica od sredine februara ostvarili samo jednu pobedu i to onu protiv Bajerna pre dve nedelje, kojom su omogućili Leverkuzenu da pobedom u prošlom kolu osvoji titulu šampiona.

S druge strane, Lajpcig je u seriji od šest utakmica bez poraza, gde je samo Majnc uspeo da izvuče 0:0.

U prvom delu sezone bilo je 2:! za Lajpcig a poslednji susret u Hajdenhajmu desio se 2015. godine u okviru Cvajte završen je bez pobednika. Hajdenhajm je sezonu ranije ostvario jedinu pobedu u međusobnim susretima, bilo je 1:0.

Hajdenhajm je ove sezone kod kuće pobeđivao BAjern i Štutgat i igrao nerešeno sa Dortmundom. Od ekipa iz Top 5 samo je leverkuzen slavio na obali Brenca.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)