"POLA" ČEMPIONŠIPA STREPI ZA OPSTANAK: Birmingem nije imao sreće s menadžerima ove sezone

O. M.

10. 04. 2024. u 13:54

BORBA za opstanak u engleskom Čempionšipu se zaoštrava, a jedna od ekipa kojoj je voda odavno u ušima je Birmingem.

ПОЛА ЧЕМПИОНШИПА СТРЕПИ ЗА ОПСТАНАК: Бирмингем није имао среће с менаџерима ове сезоне

Foto Profimedia

"Plavci" su na pretposlednjem mestu, odmah iznad već otpisanog Roterama, a sa bodom manje od Hadersfilda koji je prvi iznad crte.

Međutim, u opasnosti od ispadanja je "pola lige". Mada navodni znaci ovde možda i nisu potrebni, jer je četiri kola pre kraja prvenstva tek jedanaestoplasirani Kardif obezbedio opstanak sa svojih 56 bodova. Iako nisu u realnoj opasnosti teoretski mogu da ispadnu i Votford, Sanderlend i Bristol siti, a razloga za zabrinutost pored najugroženijih - Birmingema, Šefild venzdeja, Hadersfilda i Plimuta, imaju i Stouk, Blekburn, Milvol, KPR i Svonsi koji je u očajnoj formi i četiri boda više od Venzdeja mu nikako ne garantuju miran san.

Kardif je matematički obezbedio opstanak, ali nema nikakve šanse da se umeša u borbu za plej-of. Izuzev dva kraća perioda dobre igre, krajem septembra i početkom marta, Velšani nisu ni pokazali kvalitet za viši rang, tako da se čini da su baš tamo gde i pripadaju.

S druge strane, Birmingem je posle odličnog starta sezone napravio glupost. Bord direktora smenio je menadžera Džona Justasa, a kao razlog navedena su neslaganja u fudbalskoj filozofiji. Doveden je Vejn Runi, igračka legenda svetskog fudbala, koji je još ranije u Derbiju najavio, a zatim u Birmingemu i potvrdio kako su male šanse da ikad postane trenerska legenda - dobio je otkaz posle samo 15 utakmica tokom kojih je Birmingem sa petog mesta pao na 20.

Toni Mobrej je preuzeo ekipu i za pet utakmica na kormilu popravio plasman na 15. poziciju, ali je onda zbog bolesti morao da napusti posao. Kola su opet krenula nizbrdo, ekipa je osvojila samo četiri boda na devet utakmica od odlaska Moubreja. 

NAŠ TIP: 2-3 (kvota 1,95)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave