LISABON SE OPET DELI NA DVA DELA: "Orlovi" se svete "lavovima" za poraz u Kupu

O. M.

06. 04. 2024. u 12:11

DVA od tri najveća portugalska kluba, gradski rivali iz Lisabona Benfika i Sporting sastaće se po drugi put za četiri dana, a treći put za nešto više od meseca.

ЛИСАБОН СЕ ОПЕТ ДЕЛИ НА ДВА ДЕЛА: Орлови се свете лавовима за пораз у Купу

Foto Profimedia

Prvi obračun odigran je krajem februara i njega je bolje otvorio Sporting koji je poveo preko Gonkalveša u devetom minutu, a početkom drugog dela igre prednost je podebljao Đekereš. Nakon toga Benfika je počela bolje da igra, preuzela je inicijativu što joj se isplatilo i pogotkom Aursensa je smanjila zaostatak pred revanš. 

Mogla je i do izjednačenja u 72. minutu kada je Di Marija zatresao mrežu, ali intervencijom VAR-a gol je poništen zbog ofsajda.

Revanš je odigran pre četiri dana na "Luzu". Benfika je bila agresivinija i imala više pokušaja ka golu protivnika, ali je dva puta morala da stiže rezultat. Na kraju je bilo 2:2, iako je Benfika posle drugog izjednačenja imala nekoliko velikih šansi da stigne do pobede.

To je bila još jedna goleada u nizu u režiji ovih timova, na poslednjih pet utakmica obe ekipe su tresle mrežu, a uz to su svaki put viđena i tri gola, tako da bi trebalo da gledamo odličnu utakmicu i u 320. izdanju ''Derbija Lisabona''.

Benfika je posle poraza u prvoj utakmici polufinala Kupa doživela još jednu neprijatnost, deklasirao ju je treći član velike trojke portugalskog fudbala Porto lčak sa 5:0 u okviru Primeira lige.

Tada je Sporting to iskoristio da preuzme prvo mesto na tabeli, pa lavovi sada imaju priliku da se domognu duple krune. Tripla im je izmakla u osmini finala Lige Evrope kada ih je Atalanta eliminisala (1:1, 1:2).

S druge strane, Benfika je još u konkurenciji za drugo po jačini evropsko klupsko takmičenje, gde ih kroz pet dana čeka prvi duel sa Marseljom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)