SRBIJA POD IMPERATIVOM POBEDE: ''Orlići'' moraju slaviti kako bi zadržali šanse za plasman na Euro

V.M.

22. 03. 2024. u 07:45

REPREZENTACIJA Srbije za igrače do 21 godine će gostovati Luksemburgu (19.30) u meču na kojem mora da slavi ukoliko želi da zadrži šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo koje se igra u Slovačkoj iduće godine.

СРБИЈА ПОД ИМПЕРАТИВОМ ПОБЕДЕ: Орлићи морају славити како би задржали шансе за пласман на Еуро

Foto: Profimedia

Naša reprezentacija je dosta slabo započela kvalifikacije, a posebno se ističe istorijski poraz od Engleske (1:9), međutim, šansa i dalje postoji da se ''orlići'' plasiraju na Euro, a trijumfi nad Luksemburgom i Severnom Irskom sa kojom igraju za par dana nameću se kao imperativ za četu Ljubinka Drulovića.

Srbija je na pet odigranih utakmica sakupila devet bodova, upisala je tri pobede i dva poraza, što joj je trenutno dovoljno za treću poziciju u grupi ''F''. Prvo mesto drži perfektna Ukrajina sa 15 poena, dok su Englezi drugi sa 12, a kako samo prvoplasirani tim ide direktno na Euro, kao i tri najbolja drugoplasirana tima jasno je koliko je težak zadatak pred našim momcima.

Zbog povreda nekolicine igrača poput Vladimira Lučića, Drulović je morao da pravi određene promene u sastavu, a kao najzvučniji novajlija ističe se Vanja Vlahović. Bivši talentovani napadač Partizana dominira u italijanskoj razvojnoj ligi za mlade igrače, postigao je 18 golova na 19 mečeva za podmladak Atalante i trebalo bi da predstavlja veliko pojačanje za ''orliće''.

Sa druge strane, Luksemburg je u veoma lošoj situaciji i nakon šest odigranih utakmica evidentno je da ne poseduje kvalitet da se takmiči sa ostalim timovima u grupi.

Iako je kvalifikacije otvorio pobedom nad Azerbejdžanom, euforija je brzo nestala jer su ''crveni lavići'' doživeli pet uzastopnih poraza i postigli samo dva gola na tim utakmicama.

Jedan od tih poraza nanela im je Srbija kada su se ovi timovi sastali krajem novembra prošle godine. Meč je odigran u Staroj Pazovi, a ''orlići'' su slavili golovima Ratkova i Lučića.

Očekujemo da ćemo sličan meč gledati i danas, dvojka je fiks.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)