"KOPLJANICI" OPET U KRIZI? Alkar i Ajaks se bore za Ligu Evrope, a krajičkom oka gledaju na Ligu šampiona

O. M.

25. 02. 2024. u 13:02

U derbiju 23. kola holandske Eredvizije AZ Alkmar na svom terenu dočekuje ekipu Ajaksa.

КОПЉАНИЦИ ОПЕТ У КРИЗИ? Алкар и Ајакс се боре за Лигу Европе, а крајичком ока гледају на Лигу шампиона

FOTO: Profimedia

AZ Alkmar je pre ovog meča na četvrtom mestu sa 39 bodova, pet manje od Tventea i tri više od Ajaksa. Sezona za AZ je počela kao i snova, jedini su tim kji je pored PSV Ajndhovena držao prvo mesto, ali su očajni rezultsti u nastavku, naročito tokom decembra i najuara, pa sve do prošlog kola može se reći, doveli do toga da je sada ugroženo i četvrto mesto ekipi iz Alkmara.

Ipak, trijumf protiv Sitarda u prethodnom kolu pokazatelj je bolje igre Alkmara i ostaje da se vidi da li će uspeti da ponove istu utakmicu u derbiju protiv Ajaksa.

O Ajaksovim evropskim kvalifikacijama nije bilo ni govora, pošto su "kopljanici" očajno počeli sezonu, ali su se u međuvremenu probudili pa sad oni stidljivo gledaju ka toj trećoj poziciji, poslednjoj koja vodi u Ligu šampiona.

Ako se setimo da je Ajaks jedno vreme bio i u zoni ispadanja, a izgubio je ubedljivo dva najveća derbija holandskog fudbala, od Fejenorda 0:4, a od PSV Ajndhovena 2:5, uz poraze 1:3 od Tventea i 1:2 od Alkmara to je neviđen uspeh. Ajaks je u međuvremenu vezao 11 utakmica bez poraza i to posle katastrofe od PSVA-a, da bi u pposlednje vreme "kopljanici" opet malo uprskali stvari jer su vezali tri utakmcie bez pobede. IStin, ostali su neporaženi protiv "filipsovaca", ali su u narednom kolu izgubili od Herenvena, njihov prvi poraz još od oktobra, da bi u prošlom kolu ostali bez dva boda protiv Nijmegena koji je izjednačio u 95. minutu.

Ali ta utakmica je došla preblizu revanšu baraža za osminu finala Lige konferencija, u kome je Ajaks bio uspešniji od Bodea pa će se u borbi za četvrtfinale sastati sa Aston vilom.

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,60)

"DONČIĆU SAM TRASIRAO PUT" Nova epizoda Kladioničarskih priča

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić