INTER ČEKA OSVETU 14 DUGIH GODINA: "Jorgandžije" nikada nisu igrale ovako efikasan fudbal

O. M.

20. 02. 2024. u 12:32 >> 12:32

DERBI osmine finala Lige šampiona igra se ovog utorka od 21 čas na stadionu "Đuzepe Meaca" u Milanu između domaćeg Intera i madridskog Atletika.

ИНТЕР ЧЕКА ОСВЕТУ 14 ДУГИХ ГОДИНА: Јорганџије никада нису играле овако ефикасан фудбал

FOTO: Tanjug/AP

Inter ima sjajnu sezonu, lider je u Seriji A, sa velikim izgledima da osvoji titulu posle  tri godine pauze i da tako prišije sebi drugu zvezdu iznad grba, jer bi to bio jubilarni 20 naslov prvaka Italije. 

Nedavno su ispali iz Kupa Italije izgubivši od Bolonje posle produžetka i tako su propustili priliku da ovaj trofej osvoje treći uzastopni put, ali i mogućnost da ponove uspeh iz 2010. godine kada su postali prvi i za sada jedini italijanski klub sa osvojenom "triplom krunom". Kao uteha stigao je trofej Super kupa u čijem finalu su savladali šampiona Italije Napolija.

Prošle sezone su igrali fantastično u Ligi šampiona i stigli do finala gde su na kraju tesno izgubili od Mančester sitija.

Inter je igrao fantastično u grupnoj fazi i bio neporažen u šest utakmica, tri pobede i tri remija. Sačuvali su mrežu na tri utakmice i samo jednom nisu uspeli da postignu pogodak. Kod kuće su primili jedan gol u tri utakmice.

Inter je izgubio jednu od poslednjih devet utakmica kod kuće u Ligi šampiona, a u šest od osam poslednjih utakmica na "Meaci" nisu primili gol.

Njihova serija nepobedivosti u svim takmičenjima traje od pomenute kup-utakmice sa Bolonjom, ali poslednji poraz u regularnom toku pretrpeli su u septembru od Sasuola. To je ujedno jedini "pravi" poraz u sezoni, a i njega su mogli da izbegnu pošto su prokockali prednost od jednog gola na poluvremenu.

Za razliku od svog današnjeg rivala, Atletiko je daleko od trke za titulu u Španiji, a verovatno će i do samog kraja La lige voditi bitku za jedno od mesta koje vode u Ligu šampiona.

"Jorgandžije" su imale lak put do osmine finala Lige šampiona. Bez poraza su prošli grupu u kojoj su se već sastali sa jednom italijanskom ekipom, Laciom, protiv koga su osvojili četiri boda.

Četiri od šest utakmica su završene "GG&3+", a sva tri gostovanja su došla "oba tima daju gol". 

Atletiko se poslednjih sezona mučio u gostima u Ligi šampiona. Pobedili su samo u jednoj od poslednjih sedam utakmica na strani i dve od poslednjih devet. U tom razdoblju samo jednom su uspeli da sačuvaju svoju mrežu.

Ovo će biti prvi međusobni susret Intera i Atletika od 2010. godine, kada su "jorgandžije" u Superkupu Evrope pobedile sa 2:0, golovima Serhija Aguera i Hosea Antonija Rejesa, koji je, nažalost, nekoliko godina kasnije poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 2,08)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!