LIVERPUL SE VRATIO NA POBEDNIČKI KOLOSEK: Povratak Ajvana Tonija nije doneo očekivani preporod Brentforda

O. M.

17. 02. 2024. u 10:23

LIVERPUL gostuje Brentfordu u 25. kolu engleske Premijer lige. Utakmica se igra od 13 časova i 30 minuta na stadionu "Brentford komjuniti".

ЛИВЕРПУЛ СЕ ВРАТИО НА ПОБЕДНИЧКИ КОЛОСЕК: Повратак Ајвана Тонија није донео очекивани препород Брентфорда

FOTO: Tanjug/AP

"Redsi" su prošle nedelje savladali Barnli kod kuće i vratili se na pobednički kolosek posle poraza od Arsenala. Još važnije, izbili su tim trijumfom na čelo tabele, sa dva boda više od "tobdžija" i Mančester sitija. Doduše od šampiona Engleske i Evrope imaju i utakmicu više.

Taj poraz od Arsenala na Emirejtsu bio im je prvi u ligi od septembra kada ih je, takođe u Londonu, savladao Totenhem, u vreme dok su "pevci" bili lideri prvenstva. Dobra vest za menadžera Jirgena Klopa i navijače "crvenih" je da je najbolji igrač tima Mo Salah blizu povratka a Liverpul s njim i bez njega nije isti tim.

Poslednjih pet utakmica Liverpula je došlo "4+", ukupno u tom razdoblju pala su 23 gola, što je 4,6 po utakmici.

Redse za desetak dana očekuje finale Liga kupa protiv Čelsija, koga su nedavno u Premijer ligi ubedljivo pobedili sa 4:1. Ipak, pre toga četu Jirgena Klopa očekuju Brentford i nešto kasnije Luton pa su ove dve utakmice idealna prilika da dodatno podignu samopouzdanje pred borbu za prvi trofej u sezoni.

Liverpul je ove sezone na svim gostovanjima do sada postigao bar jedan gol i neporažen je kada igra protiv timova izvan prva četiri.

S druge strane, Brentford je protiv ekipa iz "Top 7" osvojio samo jedan bod. Zamislite onda kakav pakao ih čeka u narednom periodu jer posle Liverpula treba da igraju sa Mančester sitijem, Arsenalom, Aston vilom i Mančester junajtedom, sve ekipama iz prvih sedam, kao i sa Čelsijem, Vest hemom i Brajtonom, koji su blizu sedme pozicije i do susreta sa Brentforfom bi mogli da uđe u to društvo.

Brentford je prošle nedelje pobedio Vulvse i osvojio važna tri boda. Sada su šest bodova iznad zone ispadanja. Ta pobeda im je bila tek druga u poslednjih devet ligaških utakmica od početka decembra.

Povratak Ajvana Tonija od koga se mnogo očekivalo nije bogznašta promenio. Samo su Barnli i Šefild junajted osvojili manje bodova od Brentforda u poslednja dva i po meseca.

Osam od poslednjih 10 utakmica Brentforda u ligi došlo je "GG&3+", a prosek na tim utakmicama je 3,6 golova po utakmici.

U prvom delu sezone, Liverpul je pobedio sa 3:0. Brentford ima jednu pobedu nad "redsima" otkad je ušao u Premijer ligu, iz januara prošle godine kada je bilo 3:1 na ovom stadionu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&GG (kvota 2,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)