ROTERDAMSKI DERBI VAŽAN OBEMA EKIPAMA: Fejenord ne predaje lako šampionsku krunu, Sparta se nada plej-ofu za Ligu konferencija

O. M.

11. 02. 2024. u 14:02

GRADSKI derbi Roterdama zatvara 21. kolo holandske Eredivizije.

РОТЕРДАМСКИ ДЕРБИ ВАЖАН ОБЕМА ЕКИПАМА: Фејенорд не предаје лако шампионску круну, Спарта се нада плеј-офу за Лигу конференција

Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

Fejnord zaostaje deset bodova za vodećim PSV Ajndhovenom i svakim kolom je sve dalje od odbrane titule. Istina, , "filpsovci" su u poslednja tri kola malo popustili, pošto su nakon 17 startnih pobeda u naredna tri kola ostvarili samo jednu, uz dva remija, ali i ovih 56 bodova, u odnosu na Fejenordobvih 46 je neverovatan podvig. 

Što se tiče Fejenorda, nemaju navijači šta da zamere svojim ljubimcima, koji u ovom trenutku imaju više bodova nego prošle godine posle 20. kola, a oni su prilično konforno osvojili titulu prošle sezone ispred Ajaksa.

Upravo je Ajaks jedan od dve ekipe koje su stale na put PSV-u, druga je Utreht. Tačnije Utreht je bio prvi, Ajaksu je to uspelo u prošlom kolu. Ostaje da se vidi, a to će se znati pre početka Fejenordove utakmice hoće li Folendam imati snage da nešto uradi protiv ekipe iz Ajndhovna.

Ali, Fejenord mora da gleda prvo sebe i svoje rezultate. Pobeda u gradskom derbiju je imperativ, ali ona je retko dovođena u pitanje poslednjih godina, pa i decenija. "Ponos severa" propustio je da pobedi samo pet od poslednjih 20 derbija Roterdama.

Sparta je na devetom mestu Eredivizije. Bore se za plasman u plej-of" čiji pobednik će osigursati mesto u Ligi konferencija naredne sezone.

Najveći konkurent za osmu poziciju im je Zvole, od koga su u prošom kolu neočekivano izgubili kod kuće sa 2:0. Inače, imaju problem kod kuće, na strani su osvojili gotovo dvostruko više bodova nego na svom terenu (17:9). Samo PSV, Fejenord i Tvente imaju bolji učinak u gostima od njih.

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)