"ŠVABE" U KRIZI REZULTATA: Štutgart gubi trku za Ligu šampiona

O. M.

27. 01. 2024. u 11:30

ŠTUTGART dočekuje Red bul Lajpcig u derbiju 19. kola nemačke Bundes lige. Utakmica se igra na stadionu "Gotlib Dajmler" od 15 časova i 30 minuta.

ШВАБЕ У КРИЗИ РЕЗУЛТАТА: Штутгарт губи трку за Лигу шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Posle sjajnih rezultata koji su mu doneli epitet jednog od najprijatnijih iznenađenja sezone, ne i najprijatnijeg jer je to rezervisano za lidera Bajer Leverkuzen, Štutgart je zapao u krizu rezultata.

Švabe su početkom decembra prošle godine ušle u seriju teških utakmica. Prvu u nizu, u Kupu protiv Borusije iz Dortmunda pomalo i neočekivano rešili su pozittivno, pobedom. Zatim su izborili i remi ptotiv Leverkuzena, a čini se da su kola krenula nizbrdo posle gosotvanja minhenskom Bajernu koje je završeno ubedljivom pobedom domaćih od 3:0.

Posle toga, Štutgart je uspeo da ostvari samo jednu pobedu u ligi, protiv Augzburga, pa je od sigurnog trećeg mesta došao u situaciju da posle obog kola možda padne na peto.

Svakako je i to veliki uspeh za ekipu koja je prošle sezone opstanak izborila u baražu protiv trećešlasiranog iz "Cvajte", Hamburgera, ali navijači su imali drugačije, pomalo i nerealne ambicije posle starta iz snova.

S druge strane, LAjpcig je upravo u deembru počeo svoj povratak u vrh tabele, ali je on malo stopiran porazuima u poslednje dve utakmice, obe na svom terenu. Posle minimalnog od Ajntrahta usledio je šokantni 3:2 od Leverkuzena, iako su "bikovi" dva puta vodili, prvo od sedmog minuta, sa 1:0, pa onda od 56. sa 2:1. Na kraju su u trećem minutu nadoknade izgubili ceo plen.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,55)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!