ALEKSANDAR MITROVIĆ SE VRAĆA NA TEREN: Protivnik će mu biti jedan od najboljih svih vremena

V.M.

29. 01. 2024. u 09:10

NAKON zimske pauze fudbaleri Al Hilala započeli su pripreme za drugi deo sezone, a prvu proveru imaće danas kada od 19 časova budu ukrstili koplja sa Inter Majamijem.

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ СЕ ВРАЋА НА ТЕРЕН: Противник ће му бити један од најбољих свих времена

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Prelazak u Saudijsku Arabiju se ispostavio kao pun pogodak za Aleksanda Mitrovića koji igra fudbal života od kada je letos obukao dres Al Hilala. Maestralni Srbin nije prestajao da trese mreže u prvom delu kampanje i na 27 odigranih mečeva postigao je čak 25 pogodaka, a podelio je i pet asistencija, što znači da je u proseku učestvovao bar u jednom postignutom golu ''plavog talasa'' po utakmici.

Sjajni centafor je bio glavni motor saudijskog velikana koji je imao gotovo perfektnu polusezonu, osvojio je čak 53 boda u prvenstvu i ima sedam poena prednosti u odnosu na drugoplasirani Al Nasr, dogurao je do polufinala kupa, a uz to se plasirao u nokaut fazu azijske Lige šampiona.

Pored Mitrovića, u dresu Al Hilala nalazi se još jedan naš reprezentativac, Sergej Milinković Savić, koji takođe pruža veoma dobre partije, a to je pogotov bio slučaj u oktobru mesecu kada je bio proglašen za najboljeg igrača saudijske Profesional lige.

Nominalni domaćini će želeti da u istom ritmu nastave i u drugom delu sezone, a pripreme će započeti utakmicom protiv Inter Majamija koji je predvođen jednim od najboljih fudbalera svih vremena Lionelom Mesijem.

Argentinac se zaputio u Ameriku posle ostvarivanja dečačkog sna i osvajanja Svetskog prvenstva sa ''gaučosima'', a u Majamiju je napravio ''mini Barselonu'' jer je sa sobom povukao bivše saigrače Buskeca, Suareza i Đordija Albu.

Svi su oni na zalasku svojih karijera, ali i dalje predstavljaju opasnu ekipu, pogotovo u MLS-u. Ako na to dodamo da ih sa klupe predvodi Herardo ''Tata'' Martino, koji je jedan od najboljih stručnjaka u ligi, sigurno je da će se boriti za trofeje iduće sezone.

Za razliku od Al Hilala, Inter je nešto ranije započeo pripreme i do sada je već odigrao tri prijateljske utakmice na kojima nije imao uspeha.

Doživeo je poraze od Dalasa (0:1) i Njujork sitija (1:2), dok je sa reprezentacijom Salvadora odigrao meč bez golova.

Danas očekujemo da gledamo jednu otvorenu utakmicu, karakterističnu za pripremni period i verujemo da ćemo videti dosta golova na večerašnjoj utakmici.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila