"ŠVABE" SE VRAĆAJU NA POBEDNIČKI KOLOSEK: Bohum je "favorit" u borbi za opstanak

O. M.

20. 01. 2024. u 11:32

ŠTUTGART gostuje Bohumu u okviru 18. kola nemačke Bundeslige. Utakmica se igra od 15 časova i 30 minuta na "Rurstadionu".

ШВАБЕ СЕ ВРАЋАЈУ НА ПОБЕДНИЧКИ КОЛОСЕК: Бохум је фаворит у борби за опстанак

FOTO: Tanjug/AP

Štutgart u ovaj meč ulazi posle poraza od Borusije Menhengladbah sa 3:1 u poslednjem kolu Bundeslige. To je bila treća utakmica u poslednje četiri bez pobede za "švabe", čime su malo pokvarili svoju poziciju u borbi za vrh tabele. Ali, treba reći da je Štutgart dve od te tri utakmice igrao protiv dve najjače ekipe u Nemačkoj, Bajer Leverkuzena i minhenskog Bajerna.

Osim toga, Štitgart je prošlu sezonu završio na 16. mestu i tek preko baraža protiv HSV-a obezbedio opstanak u Bundesligi, pa je ova sezone iznad svih očekivanja za ekipu sa "Gotlib Dajmler" stadiona.

Veći deo sezone proveli su među prva tri tima na rang listi. Tu su i sada iako im Lajpcig i Dortmund već pomalo duvaju za vrat. Posle 17 odigranih kola sa 34 osvojena boda, na trećem mestu, što je pozicija koja donosi direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Bohum je prethodne dve sezone, od ulaska u Bundesligu, vodio borbe za opstanak, a tako je i ove godine. Međutim, ove seezonme čini se da su Majnc, Keln i naročito Darmštat, za klasu ispod ostatka lige pa se može reći da su "plavi" uprkos poziciji na tabeli (15. mesto) sigurniji za opstanak nego prethodne dve sezone koje su završili na 13, odnosno 14. mestu.

U prošlom kolu su remizirali kod kuće sa Verderom 1:1. Imali su odličnu priliku da osvoje sva tri boda na tom meču, ali im je planove pokvario gol gostiju u nadoknadi vremena.

Kalendarsku 2023. godinu završili su teškim porazom (0:4) od lidera Leverkuzena ali su umini-pauzi pobedili dve prijateljske utakmice, protiv holandskih ekipa Vitezea i Groningena.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,05)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)