VREME ISTIČE ZA JUNAJTED I TEN HAGA: Vigan je nepredvidljiv u FA kupu, ali mu crveni deo Mančestera manje leži od plavog

O. M.

08. 01. 2024. u 12:45 >> 12:45

MANČESTER junajted gostuje Viganu u poslednjoj utakmici trećeg kola engleskog FA kupa.

ВРЕМЕ ИСТИЧЕ ЗА ЈУНАЈТЕД И ТЕН ХАГА: Виган је непредвидљив у ФА купу, али му црвени део Манчестера мање лежи од плавог

FOTO: TANjUG/AP

Utakmica će se odigrati s početkom u 21 čas i 15 minuta na DV stadionu u Viganu.

Samo nekoliko dana nakon što su pobedom protiv Aston vile najavili početak boljih dana, fudbaleri Mančester junajteda još jednom su razočarali navijače, porazom od Notingem foresta kojim su zaključili 2023. godinu, jednu od najgorih u novijoj istoriji kluba.

"Crveni đavoli" su izgubili četiri od poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima i dobili samo jednu od poslednjih šest utakmica. Imaju dve pobede u poslednjih devet utakmica.

Rezultati su loši, a FA kup je jedino preostalo takmičenje gde mogu da se nadaju nekom rezultatu. Ispali su iz evropskih kupova i Liga kupa, dok je plasman među četiri u Premijer ligi misaona imenica.

Sledeći mesec bi mogao biti odlučujući za menadžera Erika ten Haga, mada su navijači Junajteda još pre mesec dana počeli da se šale da Holanđanin sigurno ima neke inkriminišuće fotografije braće Glejzer kad mu još nisu uručili otkaz. Posle utakmice sa Viganom Junajted očekuju četiri veoma teške utakmice, protiv Totenhema, Vulvsa, Vest hema i Aston vile.

U poslednjih devet utakmica Ten Hagovi izabranici samo su jednom sačuvali mrežu, a pritom pet puta nisu uspeli da zatresu protivničku.

Može se reći da im se sreća osmehnula na žrebu, jer je Vigan u teškoj poziciji ove sezone. Iako ne igraju toliko loše, bore se protiv ispadanja iz Lige jedan, a stvar im otežava što su zbog finansijskih problema počeli takmičenje sa osam bodova u minusu. 

Trenutno su sedamnaesti na tabeli sa 27 bodova i samo su četiri boda iznad zone ispadanja. Ipak, da nije bilo oduzimanja bodova, Vigan bi bio deseti na tabeli, sa osam bodova zaostatka za mestom koje vodi u plej-of.

Oni su dve utakmice bez poraza u ligi, ali imaju samo jednu pobedu u poslednjih šest utakmica. Samo sedam puta u dosadašnjih 25 kola uspeli su da sačuvaju mrežu, a u pet navrata nisu uspeli da postignu gol. Kod kuće su osvojili dve trećine od ukupnog broja bodova.

Vigan je poslednjih godina imao neke čudne rezultate u FA kupu. Pre 11 godina su osvojili trofej savladavši u finalu Mančester siti koga su još dva puta izbacivali u narednim sezonama, jednom u četvrtini i jednom u osmini finala, ali su znali i da ispadnu u prvom kolu od devetoligaša Burija ili šestoligaša Čorlija. 

Sa Junajtedom su se sastali u četvrtom kolu 2016/17. kada su "crveni đavoli" bili ubedljivi na Old Trafordu (4:0). Pre tog susreta igrali su i Čeriti šild one godine kada je Vigan osvojio Kup, Junajted je kao šampion iz te sezone (poslednja titula) pobedio sa 2:0. 

Na čak 11 poslednjih duela, uključujući i jedinu pobedu Vigana u tom periodu, premijerligaški duel iz 2012. godine, jedan tim nije postizao gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&NG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)